APAYDIN YAPI 15.SIRADA

1.05.2017 10:53:33

Apaydın Yapı Dekorasyon Sahibi Orhan Apaydın, gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Bekir Aslantaş´a konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TEPAV işbirliği ile geçtiğimiz aylarda Ankara´da gerçekleştirilen Türkiye´nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi listesinde 15.sırasında yer alan Orhan Apaydın, Apaydın Yapı Dekorasyonu büyük bir başarı elde etmiş oldu. Bu başarı sonrası gazetemize özel bir röportaj veren Apaydın Yapı Dekorasyon Sahibi Orhan Apaydın, ?Kısa vadede kısa zamanda büyük işler başardığımıza inanıyorum. Yurt içinde, yurt dışında ve uluslararası arenada faaliyetlerimizi devam ettireceğiz? dedi.

Bekir Aslantaş, sordu Orhan Apaydın cevapladı.

? Firmanızı tanıyabilir miyiz?

Firmamız 2010 yılında kurulmuş olup, kurulduğu ilk yıllarda sadece Kayseri´de ve boya hizmeti vermekte iken son yıllarda ulusal ölçekte anahtar teslim işler yapan ulusal bir firma konumuna yükseldi.

? Projelerinizde lokaysan tercihlerinizi neye göre belirliyorsunuz, nelere dikkat ediyorsunuz?

Ulusal marka değeri yüksek, herkes tarından bilinen firmalara hizmet vermekle birlikte yurt genelinde iş yapmakta olup lokasyonlarımız işini yaptığımız markaların yatırım tercihlerine göre belirleniyor.

/resimler/2017-5/1/1056072169625.jpg

? Bugüne kadar kaç metrekarelik proje tamamladınız?

Hemen hemen hizmet vermediğimiz bir şehir kalmadı, çok ciddi bir metraj büyüklüğüne eriştik yurt genelinde 300´e yakın noktada iş yaptık, yaptığımız işlerle alakalı metraj büyüklüğünü okuyucularımızın takdirine bırakıyorum.

Yeni yatırımlarınız ve projeleriniz nelerdir? 

Yapmış olduğumuz iş ile alakalı iyi bir ivme yakaladığımıza inanıyorum yurt içinde olabildiğince bu ivmeyi artırmak, devamında ise yurt dışına açılarak faaliyetlerimizi uluslararası arenada da devam ettirmeyi planlıyoruz.

? Şehir dışı, farklı bölgelerde ve yurt dışında proje yatırımınız olacak mı? Hangi bölgelerde ne tür projeler düşünüyorsunuz?

Ağırlıklı olarak Alışveriş merkezlerinde iş yapmaktayız, müşterilerin rahatlıkla gezebilecekleri, sıkılmadan alışveriş yapabilecekleri, aydınlatması ile, iklimlendirmesi ile görsel dekorasyonu ile bir bütün halinde bir konsept oluşturup, hem müşteriye, hem marka sahiplerine üst düzey bir hizmet verme çaba ve gayreti içerisindeyiz. Hizmetlerimiz kısaca söylemek gerekirse. Lüks bir mağazaya girdiğiniz vakit satılan ürünler hariç gördüğünüz her şey.

 /resimler/2017-5/1/1054568261982.jpg

? Projelerinizde mimari ve sosyal tesis alanlarında nelere dikkat ediyorsunuz?  Sunduğunuz hizmetler neler?

Elbette ki yabancı markalara da hizmet veriyoruz Alışveriş merkezlerinde bulunan yabancı markalar bizim potansiyel müşterilerimizdir. Ülke olarak ayırt edemeyiz ama ağırlıklı olarak Avrupa birliğine ait ülkeler diyebiliriz.

? AVM stratejisi ve tesis yönetimlerinizden bahseder misiniz?

Şirketimizin 2017 hedefleri arasında öncelikli olarak süregelen büyüme hızımızı korumak daha sonrasında belirlemiş olduğumuz yeni hedeflerimize ulaşma yolunda gayret ve çaba sarf etmek.

?  Bölgelerinizdeki haraketlilik nasıl, yabancıların ilgisi var mı? Bugüne kadar satışlarınızın ne kadarını yabancılara gerçekleştirdiniz, ağırlıklı olarak hangi ülkeler var mı?

Zaman zaman yurt dışı seyahatlerimiz oluyor sektörümüzle alakalı işleri inceleme fırsatımız oluyor, dışarı çıkınca kendi durumunuzu belirleme şansınız daha da artıyor, emin olun Türk inşaat sektörü çok ileride, o yüzden yurt dışında büyük projelere imza atabiliyoruz. Yurt içinde ise bütün sektörler gibi, olumsuz olaylardan etkileniyor. Zamanla çok daha iyi olacağına olan güvenim tamdır.

? Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Son olarak dürüst çalışınca, azmedince kararlı olunca, sabredince başarılamayacak hiçbir şey yoktur.

/resimler/2017-5/1/1055229356257.jpg  /resimler/2017-5/1/1055374669042.jpg

                                                                                               



Anahtar Kelimeler: APAYDIN YAPI SIRADA