ANTİKAYA İLGİ YOK!

12.12.2014 10:19:09

Kayseri'nin en önemli antika dükkânı ‘İş – Antik'in sahibi olan Durmuş İşçi, Kayseri'nin antikaya düşkün olmadığını söyledi. Durmuş işçi, ticaret şehri olarak anılan Kayseri'nin, potansiyeline göre ilgi olmadığını bildirdi.

Kayseri’nin en önemli antika dükkânı ‘İş – Antik’in sahibi olan Durmuş İşçi, Kayseri’nin antikaya düşkün olmadığını söyledi. Durmuş işçi, ticaret şehri olarak anılan Kayseri’nin, potansiyeline göre ilgi olmadığını bildirdi.

 

20 yıldır antikacılık yaptığını söyleyen Durmuş işçi, “Elimde şu an çok çok değerli değilse de, önemli malzemeler var. Kayseri antikaya fazla düşkün değil ama Kayseri’de ciddi olarak bu işi yapan bir ben varım antikacı olarak. İhtiyacı olanlar gelip beni buluyor” diye konuştu. 

 

“ Malzemeleri Ankara’dan temin ediyorum”

Ellerinde çok fazla antika malzeme bulunduğunu belirten Durmuş İşçi, “Biz burada bulunan malzemeleri Türkiye’nin her yerinden topluyoruz. Gerçi son iki yıldır biraz durgunluk var piyasada. Çok gezemiyoruz o yüzden. Ankara’da antika pazarı kurulur her ay. Türkiye’nin bütün bölgelerinden gelen esnaflar orada buluşur. Alan alır, satan satar. Ben elimdeki malzemeleri en çok oradan temin ediyorum” şeklinde konuştu.

“Kayseri dışından gelenler oluyor”

 

Kayserililerin antika alışverişe düşkün olmadığını ifade eden İşçi, “15-20 tane antikaya meraklı müşterilerim var. Onlarda belli şeylere odaklanmış. Birisi cep saati alır, birisi Osmanlı kama kılıç alır. Birisi takılarla ilgilenir. Birisi var yazma, hat gibi ürünlerle ilgilenir. Ortalama 20 tane sürekli müşterim var, hepsinin dalları farklı. Kayseri dışından gelenler oluyor. İstanbul, Ankara, İzmir esnafı ara sıra Anadolu’ya çıkar. Onlara ürünler veririz” ifadelerini kullandı.

“Zar zor ayakta duruyoruz”

Kayseri’de antikadan anlayan sayısı çok az diyen İşçi, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Kayseri orta Anadolu’nun en önemli şehri. Ticaret şehri olarak anılıyor. Potansiyeline göre ilgi yok.  Burada tek antikacı biz varız. Benim çok iyi durumlarda olmam gerekiyor. Burada zar zor ayakta duruyoruz biz.”

Haber: Dilek Bolat