ANNELER BİLİNÇLENDİRDİ

7.11.2016 08:59:05

Acıbadem Kayseri Hastanesi, çocukların sağlığını korumaya yönelik seminer düzenledi. Anne ve babalara yönelik düzenlenen seminerde, çocuklarda sık görülen hastalıklar değerlendirilerek doğru beslenmenin önemine değinildi.

Acıbadem Kayseri Hastanesi, çocukların sağlığını korumaya yönelik seminer düzenledi. Anne ve babalara yönelik düzenlenen seminerde, çocuklarda sık görülen hastalıklar değerlendirilerek doğru beslenmenin önemine değinildi.

 

Acıbadem Kayseri Hastanesi, 5 Kasım Cumartesi günü çocuklarda doğru beslenme ve sık görülen sağlık problemleri konusunda annelere yönelik bir etkinlik düzenledi. Çalışan ve ev hanımı birçok anne ile birlikte babaların da ilgi gösterdiği etkinlikte Acıbadem Kayseri Hastanesi Direktörü ve Başhekimi Dr. Ömer Akbeyaz; ?Geleceğimizin teminatı ve en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın sağlık problemleri ve beslenmeleri ile ilgili tüm ebeveynleri bilinçlendirmek istedik. Bilinçli olmak birçok hastalığın erken tanı ve tedavisinde hayati rol oynuyor. Söz konusu çocuklarımız ve onların sağlığı olunca, daha hassas oluyoruz. Olası bir hastalıkta ailelerimizin paniğe kapılmadan ?Erken tanı´ bilincini benimseyerek hareket edilmesi gerektiğinin altını çizmek istiyoruz? dedi.

 

Çocuklar yılda 5-8 kez hasta olabiliyor

Çocuklarda sık görülen hastalıklar konusunda bilgilendirme yapan Acıbadem Kayseri Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Emel Ünsür; ?Çocuklarda, üst solunum yolu hastalıklarından soğuk algınlığı ve grip, alt solunum yolu hastalıklarından ise bronşit en sık görülen sağlık sorunlarının başında geliyor. Bu hastalıklara, kimi zaman mevsim geçişleri, kimi zaman da kalabalık ortamlardaki bulaş riskinin fazla olması gibi faktörler neden olabiliyor? dedi.

 

Yrd. Doç. Dr. Emel Ünsür, ?Çocuklar daha çok kış mevsimlerinde hasta oluyor. Bir yıl içerisinde 5 ile 8 kez üst solunum yolu hastalıkları geçirmeleri normal olarak değerlendirilmelidir ancak yıl içinde bu sayının daha fazla olması bağışıklık sisteminin kontrol ettirilmesini gerektiriyor. Özellikle okul çağı dönemindeki çocuklar virüslerle daha sık karşılaşabiliyor. Bunun yanı sıra giyinme şekilleri, beslenme alışkanlıkları ve bulundukları ortamlar hemen her yaş grubunda bu hastalıkların görülmesine neden  olabiliyor. Çocuklarımızda bu ve benzeri hastalıklar görüldüğünde panik yapılmadan ve ciddiye alınarak muayene ettirilmesi gerekiyor. Tedavi süreçlerinde de dengeli beslenmeye öze gösterilmesi, bulundukları kapalı ortamların sıklıkla havalandırılması, el hijyenine dikkat edilmesi, bağışıklık sistemlerinin güçlendirilmesi ve kalın tek kat giysiler yerine ince çift kat giysilerin tercih edilmesi önemli korunma faktörleri arasında yer alıyor? dedi.



Anahtar Kelimeler: ANNELER BİLİNÇLENDİRDİ