Anlamlı Kutlama

20.09.2016 09:41:22

Gaziler Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı´nda Atatürk Anıtı´na çelenk bırakıldı.

Gaziler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törene Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Ercan Teke, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik katıldı.
Kutlama Atatürk Anıtı´na çelenk bırakılması, bir dakikalık saygı duruşu, İstiklâl Marşının okunmasıyla başladı. Törende muharip Gaziler Derneği Başkanı Osman Balcı konuşma yaptı. Melikgazi Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi öğrencisi Aykut Çalışkan? Savaşan Gazi? adlı şiiri okudu.
Muharip Gaziler Derneği Başkanı Osman Balcı konuşmasında,? Anadolu´yu işgal ederek Türkleri yok etmek isteyen Yunun ordusu 95 yıl önce Başkomutan Mustafa Kemal´in Komutasındaki kahraman Türk ordusu tarafından Sakarya Meydan Muharebesi´nde hezimete uğratılmış ve bir yıl sonra da topraklarımızdan atılmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi savaşın seyrini değiştirerek bugünün hür ve bağımsız Türk devletinin yolunu açmıştır. TBMM Sakarya Meydan Muharebesi ardından savaşın muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal´ e Zaferin anısına 19 Eylül 1921´de Mareşal rütbesi ve gazi unvanı tevcih etmiştir. Gaziler günü bu vatana canını adayan kahramanlar günüdür? dedi.
Osman Balcı şehit ve gaziler için şunları söyledi: ?Sizler en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler şehitlerimizle birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve Gaziler toprağı vatan insanları ulus yapan değerlerdir.?
Balcı, gazilerimize saygılı olmanın milletimizin tarihine bağlılığının bir göstergesi olduğunu belirterek, ?Türkiye Cumhuriyetinden bugüne kadar sürekli iç ve dış tehdide maruz kalmıştır. Vatanın kahraman evlatları İstiklal Savaşında, Kore Savaşı´nda, Kıbrıs Savaşı´nda ve günümüzde vatanımızı bölmeye çalışan hainlere karşı canları pahasına her türlü tehdidi bertaraf etmişlerdir. Ülkemiz bugün dün olduğundan daha fazla iç ve dış hain odaklarının yoğunlaşan tehdidi altındadır. 15 Temmuz Türk Silahlı Kuvvetlerinde yuvalanan millet ve Cumhuriyet düşmanı bir kısım hainler darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Bu darbe teşebbüsü Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçek vatansever askerleri, güvenlik güçleri ve asil milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir. Şehit ve Gazi milli birer değerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki, ?Milli Bağımsızlığımızın vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin canlarını veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir.´ Gazilerimize sahip çıkmak ve saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığının bir ifadesidir. Gazi Mustafa Kemal´in bu sözleri şehit ve gazilerimizin tescillenmiş gururu ve teminatıdır. Bu sözler vasiyet olarak kabul edilmelidir? ifadelerini kullandı.
Haber: Şerife Atasever



Anahtar Kelimeler: Anlamlı Kutlama