ANESİAD SANAYİCİ SORUNLARI ÇÖZECEK!

21.04.2015 10:27:24

ANESİAD Kayseri Şube Başkanı Veysel Tüfekçi, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında sanayicinin sıkıntılarına değinerek, çözüm önerilerinde bulundu.

 

 

 

Anadolu Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (ANESİAD), Kayseri Şube Başkanı Veysel Tüfekçi, 2010 yılında faaliyetlere başladıklarını ve 2013 yılında da dernek statüsüne kavuştuklarını belirterek, Şu anda 50 üyemiz var. 2016 yılı sonuna kadar 250 üyeye ulaşmayı düşünüyoruz. Bizler kulluk bilinci ile hareket ediyoruz. Siyasete bakış açımızı ise istişare, ehliyet, liyakat ve adalet çerçevesinde değerlendiriyoruz” dedi.

 

Faaliyet alanları hakkında bilgi veren Tüfekçi, Ülke genelinde, esnaf, sanayici ve işadamlarının, ticaret, üretim ve istihdam problemleri, bunların çözümüne ilişkin öneriler, helal ve temiz kazanca yönelik teklifler, sektörel ticari analizler, hızla evirilen ticari hayata adaptasyon çalışmaları, geliştirici yurt içi ve yurt dışı gezileri, sosyal ve kültürel etkinlikler ANESİAD'ın faaliyet alanlarıdır” diye konuştu.

 

Tüfekçi, bugüne karşılaştıkları ve düzeltmek için çalışacakları sorunları de dile getirerek, şu şekilde konuştu:

KOBİ'lerimiz maliyetlendirme konusunda ciddi sıkıntılar çekmektedir. Bu konuya çözüm üretilmelidir. Vergilendirme ve denetim anlamında yeterli bilince sahip olmayan esnaf ve sanayici sorunlar yaşamaktadır. Yurtdışı pazarlar konusunda çalışmalar yapılmalıdır.”

Dilek Bolat