"Anayasaya sahip çıkıyoruz, HDP´ye değil"

10.11.2016 10:10:10

"Seçilmişlerin seçimle gitmesi esastır ama bu seçilmişlere suç işleme hakkı vermez"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Sahip çıktığımız HDP´li milletvekilleri değil, anayasadır" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Kayseri İl Başkanlığı´nı ziyaret ederek, partililer ile buluştu. Burada bir basın toplantısı düzenleyen Özel, HDP´li eş başkanların ve milletvekillerinin tutuklanmasını değerlendirdi. Özel, "15 Temmuz akşamı sert mücadele olduğumuz, yıllarca yaptıkları siyasetin her bir noktasına itirazımız olan Adalet ve Kalkınma Partisi´ne onların geliştirip ve palazlandırıp devlete yerleştirdikleri tarafından darbe yapılınca tek söz olarak ?Seçimle gelen seçimle gider´ dedik. Bu sözümüzü şimdi eğip bükmeye çalışanlar var. Cumhuriyet Halk Partisi 15 Temmuz´da ne diyorsa bugün de bunu söylüyor. Seçilmişlerin seçimle gitmesi esastır ama bu seçilmişlere suç işleme hakkı vermez. Bu seçilmişler suç işlediyse onlara yargı mercileri tarafından yapılan çağrılara uymama ve meydan okuma hakkı vermez. HDP milletvekilleri bu açıklamalardan sonra zorla götürmeyi bir gece yarısı operasyonuna dönüştürüp, bir terör örgütü operasyonuna dönüştürüp onu algı operasyonuna dönüştürmeye çalışan hükümete şunu söylemek lazım. Milletvekilleri anayasaya ve Anayasa Mahkemesi´nin kararı ve içtihatlarına göre tutuksuz yargılanırlar" ifadelerini kullandı.
HDP´li milletvekillerine sahip çıkmadıklarını, anayasa sahip çıktıklarını kaydeden Özel, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Bugün bizim tutuklu yargılanan HDP milletvekilleri değil, sahip çıktığımız şey anayasaya ve özgürlükleredir. Çünkü 1990´da yaşananlardan sonra o zaman bu mücadeleyi en sert ortaya koyan isimleri ?Aman mecliste siyaset yapsınlar´ diyordu. Bizim iktidar partisine uyarımız şudur. Bugün içeride tutulan her milletvekili ona oy veren halkın iradesini sözde temsil edemezken, bu kişilerin PKK´nın kucağına itilmesi daha doğrusu iktidar partisi eliyle PKK´nın güçlendirilmesine araç olmamak önemlidir. Bu ülkede PKK´yı güçlendirecek olan ne varsa, karşısında CHP´yi bulur."
Basın toplantısına, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin de katıldı.