AMATÖR FİKSTÜR TAMAM!

17.08.2015 09:27:22

Kayseri´de bulunan Amatör Spor Kulüplerinin 2015?2016 sezonunda yapacağı karşılaşmaların fikstürü hafta sonu çekilen kura sonunda belli oldu.

Kayseri´de bulunan Amatör Spor Kulüplerinin 2015?2016 sezonunda yapacağı karşılaşmaların fikstürü hafta sonu çekilen kura sonunda belli oldu.Kayseri Sümer Amatör Evinde yapılan fikstür çekimine Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı Musa Soykarcı, Genel Başkan yardımcısı Ömer Yağmur, Disiplin Kurul Üyesi Mustafa Usta, Futbol İl Temsilcisi Mustafa Korkmaz, Kayseri İl Hakem Kurul Başkanı Çetin Topuz, TFFHGD Kayseri Şube Başkanı Fahri Aksoy, Saha Komiserleri Dernek Başkan yardımcısı Mehmet Yılmaz, amatör kulüp antrenörleri, sporcuları ve yöneticileri katıldı.Fikstür çekiminden önce konuşan Kayseri ASKF Genel Başkanı Musa Soykarcı, ? 2015?2016 Amatör Futbol sezonu bütün takımlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Yakın zamanda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile görüştük. Bir türlü hayata geçiremediğimiz takımlarıma kulüp projesinin startını verdi. Argıncıktaki 42 tane gençlik kulüplerimize kulüp binası yapılması için sözünü aldık. Büyükşehir Belediyesi malzeme için 115 TL gibi bir bütçe çıkardı. Yönetim kurulumuz bir araya geldik. Eşortman ve formayı kulüplerimizi buluyor. Paramız yettiğinde herhalde 30´ar çift ayakkabı 30´ar çift tekmelik,3´er tane maç topu, 10´ar tane idman topu yani saha çıkmak için eksik olan malzemeleri vereceğiz. Sezon açılışımızda geçen sezon şampiyon olan takımlara kupasını vereceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinden elimizden geldiğince bütçemizin yettiğince kadarıyla biz bütün takımlara destek vereceğiz.Ben her zaman şunu söylüyorum. Kulübe sağlam olduğunca antrenör, sporcu ve yönetici sağlam olduğu zaman saha içindeki sporcu sağlam olur? diye konuştu. Konuşmaların ardından Süper Amatör Küme, Birinci Amatör Küme A ve B Grupları, U19 Süper Gençler Ligi, U17 Ligi ve U15´Ligi fikstür çekimi yapıldı. Fikstür çekiminden sonra Kayseri Sümer Amatör Evin´de hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. (Haber-Fotoğraflar Memduh Borazan)

/resimler/2015-8/17/0928239871964.jpg

LİGLER EYLÜL´DE BAŞLIYOR

Hafta sonu çekilen fikstür sonrası Süper Amatör Küme, Birinci Amatör Küme A ve B Grupları, U19 Süper Gençler Ligi, U17 Ligi ve U15´Ligleri 05-06 Eylül 2015 Tarihinde başlayacak.  Sezonun başlamasına kısa bir süre kaldı ve takımlar yeni sezon hazırlıklarını bugünden itibaren hız verdi.

 YENİ STATÜ BELLİ OLDU

Birinci Amatör Küme Bölgesel Amatör Lig temsilcilerimize bağlı bu sezon Birinci Amatör Küme´de A ve B Grubunda olmak üzere 21 takım mücadele verecek. A Grubunda 10 takım, B da ise 11 takım bulunacak. Bölgesel Amatör Lig´de bulunan 3 temsilcimizden herhangi biri 3. Lig´e yükselirse, Birinci Amatör Küme´de ilk ikiler direkt olarak Süper Amatör Küme´de yükselecek. Yani 4 takım Süper Amatör Küme´ye yükselmiş olacak. Ancak Bölgesel Amatör Lig temsilcilerimizden üst lige çıkan olmazsa, bu kez Birinci Amatör Küme´de gruplarını ilk sırada tamamlayan takımlar Süper Amatör Küme´ye direkt çıkacak, ikinci sıradakiler ise Play-Off´a kalacak. Play-Off müsabakası çift maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak. Play-Off´u kazanan takım, Süper Amatör Küme´ye çıkacak üçüncü takım çıkacak.

(Memduh Borazan)



Anahtar Kelimeler: AMATÖR FİKSTÜR TAMAM