ALTIN ÇILDIRDI

28.03.2015 10:58:52

Altın fiyatları uçuşta. Çeyrek 165 lira, cumhuriyet 670 liraya çıkarak 2,5 yılın rekorunu kırmış durumda. Peki, altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? İşte soruların cevapları haberimizin detayında...

Altın fiyatları coştu. Altın fiyatları Yemen`e operasyon sonrası hızla yükseldi. Kapalıçarşı`da çeyrek altın fiyatı 165 liraya, tam altın fiyatı 330 lira, cumhuriyet altın fiyatı ise 670 liraya çıktı. Cumhuriyet altını bir gün içinde 10 lira birden yükseldi.Altın fiyatları Yemen`e askeri operasyon sonrası 2,5 yılın zirvesine çıktı. Altının gramı, jeopolitik gerginlik ve TL`deki değer kaybıyla 102 lirayı aşarak son 2,5 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Suudi Arabistan`ın Yemen`e hava operasyonu başlatmasının ardından güvenli liman alımlarının etkisiyle altının onsu yükselişe geçerken, buna ek olarak dolar/TL`nin de 2,61`in üzerine çıkmasıyla, altının gramı Ekim 2012`den bu yana en yüksek seviye olan 102,17 lirayı gördü.

 Uzun vadede altına yönelin!

Altın fiyatlarının bir an da fırladığını belirten Nisda Sarraf sahibi Adnan İncetoprak, Dünya petrol rezervinin yüzde 16'sının Suudi Arabistan'da bulunmasından dolayı altın ve dolarda aşırı bir yükselme oldu. Bu durum bir müddet daha böyle gider” dedi. İncetoprak, uzun vadede yatırım yapmak isteyen vatandaşların mutlaka altına yönelmesi gerektiğini savundu. 

Ciddi bir ekonomik kriz var!

Altın satışlarının fiyatın da etkisiyle çok düşük olduğunu belirten İncetoprak, Şu anda çok ciddi bir ekonomik kriz var. Bu yalnızca bizim sektörümüzde değil her yerde hissediliyor. Bu krizle ilgili hükümet bir açıklama yapmaktan kaçınıyor. Bizler gidişatla ilgili çelişkiler yaşıyoruz. Hükümet bir yol haritası çıkaramadı bu nedenden dolayı hem mağdur oluyoruz hem de şikâyetçiyiz” diye konuştu.

Altın fiyatı daha da artacak!

Vatandaşlara altından korkmayın diye seslenen İncetoprak, Uzun vadede yatırım yapmak isteyen altından vazgeçmesin. Şu anda vatandaşlar altın da bozdurmak için gelmiyor. Çünkü altın fiyatının daha da yükseleceğini düşünüyorlar. Ben de aynı kanaatteyim. Yemen'de ki karışıklık devam ettiği sürece, altın fiyatındaki yükseliş devam edecek” ifadelerinde bulundu.  



Anahtar Kelimeler: ALTIN ÇILDIRDI