ALTINA HÜCUM

15.12.2014 10:42:16

Nisda Sarraf'ın sahibi Adnan İncetoprak, altın ile ilgili tüyoları gazetemize verdi. Yatırımcılara önerilerde bulunan Adnan İncetoprak, uzun vadede yatırım yapacaklar için en güvenli limanın altın olduğunu söyledi. Ancak kısa vadede yatırım yapmak istiyor

Nisda Sarraf’ın sahibi Adnan İncetoprak, altın ile ilgili tüyoları gazetemize verdi. Yatırımcılara önerilerde bulunan Adnan İncetoprak, uzun vadede yatırım yapacaklar için en güvenli limanın altın olduğunu söyledi. Ancak kısa vadede yatırım yapmak istiyorsanız, dövizden yani dolardan vazgeçmeyin…

 Altın fiyatlarının ekim ayının sonundan itibaren, aşırı yükseliş gösterdiğini söyleyen Adnan İncetoprak, “Dış dünyadaki gelişmeler, faiz oranlarının yüksek çıkacak tahmini, 17 Aralık’ta Fed’in yapacağı toplantıdan çıkacak kararların etkisi var. Petrolünde çok düşük seviyelerde kalması altın fiyatının çok aşırı yükselmesine sebep oldu. Bunlardan dolayı altın fiyatı çok yüksek seviyede seyrediyor”  dedi.

 “Altın fiyatları daha da yükselecek”

 Altın fiyatlarının daha da yükselecek olması nedeniyle işlerinin iyi olduğunu belirten İncetoprak, “Yatırımcı parasını altına çevirmek için bir yarış halinde. Bu yükselişin daha da devam edeceği tahmin ediliyor. Onun için bizlerin yatırımcıya tavsiyesi. Uzun vadede her zaman için altın alması noktasında. Kısa vadede yatırım yapmak isteyenler müşterilerimize de döviz bazında. Dolarda kalmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

 

“Gram altının gramının düşmesi söylenti”

 

Adnan İncetoprak, gram altının gramının ve fiyatının düşmesinin sadece söylenti olduğunu ifade ederek,  “Altın fiyatlarının düşeceği yönünde özellikle internette yorumcular haber yapıyorlardı. Bu da bizim işlerimizi etkiliyordu. Fakat bunun böyle olmadığını dernek başkanımız Ömer Gülsoy açıkladı. Vatandaşları altın alması noktasında uyardı. Onun için altın almalarında bir mahsur görmüyoruz şu an için” dedi.

 

“Bedelli askerlik piyasayı canlandırdı”

 

Düğün mevsiminin azalması ile işlerinin durgunlaştığını ancak bedelli askerliğin çıkması ile de piyasada yeni bir hareketlenme olduğunu söyleyen Adnan İncetoprak, “Mevsim itibariyle düğünlerin azalmasından dolayı, piyasada işler durgunlaştı. Piyasadaki fiyatlarda düşüş ve azalıştan dolayı vatandaşlar altından elini çekmiş durumdalar. Ancak bedelli askerlikten dolayı vatandaş hazır olmadığı bir durumla karşı karşıya kaldı. Yastık altında biriktirdikleri altınları bozduruyorlar.  Piyasada bundan da kaynaklanan bir rahatlama var. Taleplere cevap verebiliyoruz.  Bedelli askerlikten ötürü bankaların çalışmaları var, yarış içine girdiler. Vatandaşta altını olan altınını bozduracak, olmayanda bankadan kredi kullanarak bu parayı bulacak” şeklinde konuştu.

 

“Hiçbir zaman yok demiyoruz”

 

Adnan İncetoprak, zaman zaman piyasada küçük altın bulunmadığını hatırlatarak, “Şu anda küçük altın mevcut, elimizde var. Satışa devam ediyoruz.  Hiçbir müşterimize yok demiyoruz. Stoklarda her daim hazır bulunduruyoruz. Fakat zaman zaman çok aşırı talepten dolayı, birkaç gün yok dediğimiz oluyor tabi. Altının piyasada bulunmaması fiyatlarla alakalı değil, devlet darphanede bastığı için Türkiye genelinde yoğun talep olduğunda, piyasada ve üründe daralma oluyor. Ama müşterilerimiz yatırım için aldıklarında bir ya da iki gün sonra tedarik ederiz diyoruz. Her şartta teslim ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

 

“Bilgi ve tecrübemi Nisda sarrafta birleştirdim”

 

Farklı bir konseptte dizayn edilen mağazaları hakkında da bilgi veren İncetoprak, “Biz Nisda Sarraf olarak hizmetimize en üst noktada devam etmeye çalışıyoruz. Gerek mağaza konseptimiz, gerekse ürün çeşitliliğimiz olarak yeni bir firmayız. Uzun yıllar bu işin içerisindeyiz. Tüm tecrübe ve bilgimizi birleştirdik. Lüks bir mağaza açtık. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. Dükkânımız güzel oldu, açtığımız günden bu yana çok olumlu tepkiler alıyoruz. Sırf içerdeki dizaynı görmek için gelenler var. Genelde AVM’lerde bu tür konseptler yapılıyor. Çarşıda bu tür dizaynın olmadığını ve tüm esnafa örnek teşkil edeceğini söylüyorlar” dedi.

 

“Türkiye’de görünmeyen  bir ekonomik kriz var”

 

İncetoprak, Türkiye’de şu an bir ekonomik kriz olduğunu söyleyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“ 17 Aralık’ta FED bir açıklama yapacak. Enflasyon beklentisinin yüksek olacağı yönünde. Bu verilerde altını daha da yükselteceği yönünde hesaplar yapılıyor. Çünkü takvir ve bonolarda çok ciddi kaçış var. Buralardaki ciddi paralarda altına yöneliyor. Şu anda Türkiye’de çok ciddi bir kriz var. Görünmeyen bir kriz bu. İnsanlar birebir nakit para sıkıntısı yaşıyorlar. Ancak hükümet politikalarından mı olsa gerek, insanların hükümete karşı borçlarından mı olsa gerek herkes sıkıntılı. Herkes bir kredi kartı batağının içinde. Kimsede bunu dillendiremiyor. Herkeste kaderine razı olmuş durumda.”

 

“Mevlevi lisesi, kazancılar üniversitesinden mezunum”

Yaklaşık 35 yıldır meslekte bulunduğunu söyleyen Adnan İncetopruk, “İlkokul 4’ten beri ben bu işin içerisindeyim. O zaman babam bizi ticarete yönlendirmiş. 10 yaşındaydım mesleğe başladığımda. Divan pastanesinin yanına Mevlevi Caddesi derler, orada başladım ben işe. İlk okul ve lise süreci sayıyorum ben orayı. Kazancılara geldikten sonrada burayı üniversite olarak saydım ben. Ömer Gülsoy’da buradan mezun olmayan esnafı pek adamdan saymaz. Onun içinde sosyal mecrada, Facebook’ta ilkokul Mevlevi, üniversite kazancılar olarak belirttim. Bu da görenlerin hoşuna gidiyor” dedi.