ALT YAPISI İLE BÜYÜYEN TAKIM OLACAĞIZ

12.08.2015 08:56:25

Kayseri Şekerspor´un başarılı ve genç Teknik Direktörü Cahit Erçevik ile yeni sezon öncesi Büyük Kayseri Gazetesine verdiği röportajda bir birinden önemli konuları değerlendirdi.

Spor Muhabirimiz Memduh Borazan sordu, Teknik Direktör Cahit Erçevik cevapladı. 3 sezon önce Kayseri Şekerspor´da ile şimdi Kayseri Şekerspor açısından hem tesisleşme, hem alt yapıda hem de futbol olarak geliştiğini belirtti.

/resimler/2015-8/12/0857119416585.jpg

 Sizi tanıyalım?

Cahit Erçevik. 02.08.1971 İstanbul Çatalca Doğumluyum. 17 yıllık bir profesyonel geçmişten sonra hocalığa başladım. İlk hocalık yılımızda kendi memleketim Çatalca´da çalıştım. Daha sonra Kayseri Şekerspor´a geldim. İki yıl boyunca Kayseri Şekerspor´da görev yaptım. İlk yıl BAL Liginde şampiyon olduk. İkinci yıl 3.Ligde 7.sırada bitirerek iki yıl Kayseri serüvenini noktaladık. Şekerspor´dan sonra Bafraspor, Çatalcaspor´da çalıştım. 2015?2016 sezonunda yeniden Kayseri Şekerspor´dayım.

 Daha önce Kayseri çalıştınız o dönem ile bu dönem arasında fark var mı?

İlk geldiğimiz de tabi ki, Kayseri Şeker´de tesisleşme açısından sıkıntılar vardı. Takım yapısı anlamında da sıkıntılar vardı. Takım o sene son maçta Elazığ Belediyespor´a kendi sahasında yenilerek, yani ilk düzenlenen BAL Liginde 3.Lig şansını kaçırmıştı. Bir sonraki sene biz geldik. Tabi o senenin moral bozukluğu vardı. Biz zorlu bir süreçte gelmiştik. Tesisleşme anlamında belli bir sahamız yoktu. Daha sonra başkanımızın büyük desteği ile önce suni çim ardından da artık takım 3.Lig yolunda gitmeye başlamıştı.  Harika nizamı bir çim saha yapıldı. Oyuncuların kalmış olduğu tesislere düzen verildi. Şuan geldiğimiz noktada, tesisleşme gerçekten birçok 3.Lig,2.Lig kulübünde olmayan bir yapı var. Artı alt yapıdan oyuncular yetişmeye başladı. Son 5 senedir kurulan futbol okullarının büyük katkısı ile oralarda yetişen gençler alt yapı bünyesine katıldı. İki sene boyunca o bünyenin içindeydik. Bizden son rada devam etti. Kayseri Şekerspor için gerçekten ilerleyen dönemde büyük bir avantaj futbol okullarının her sene 400?500 tane öğrencinin mutlaka içlerinden yetenekler çıkıyor. Bu yeteneklerde şuanda Kayseri Şekerspor alt yapısında değerlendiriliyor.  Şekerspor hem tesisleşme açısından hem de alt tapı anlamında ilk geldiğimiz 4 yıl önceki oranla gerçekten çok büyük mesafeler kat etmiş. Bunun içinde başta başkanımız olmak üzere bütün Şeker Fabrikası, Şeker camiasına tebrik ediyorum.

/resimler/2015-8/12/0857516917413.jpg

 Şekerspor´u ilk profesyonel lige taşıyan hoca oldunuz. O sezon ile bu sezon arasındaki hava nasıl. Yeniden profesyonel ligde çıkacak mıyız?

Tabi o zaman daha zor şartlar vardı. Tesisleşmemiz bir kere çok büyük sıkıntıydı.  Yıllarca finallerden dönmüş bir Kayseri Şekerspor vardı. O sene baskı olarak ta üstümüzde daha büyük bir baskı vardı. Onu başarmıştı o takım. Çok büyük gurur abidesi oldular. Çok büyük erdemlilik gösterdiler ve bunu başardılar. Şimdi başarmış lılığın ardından sonra tekrar bu takım geçen sene talihsiz bir şekilde düşmesinden sonra tekrar göreve gelmemiz canlı örnek olarak bizler buradayız. Bu takımın nasıl başardığını çok iyi biliyoruz. Nasıl çalıştığımızı çok iyi biliyoruz. Hedeflerimizi biliyoruz.  Şekerspor´un hedeflerini biliyoruz. Biz bunu futbolcularımız ilerleyen günlerde bahsettikçe futbolcularımızda mutlaka o bilinçle o erdeme sahip olacaklar ve bu takımı tekrar çıkarmak için var güçleri ile mücadele edecek karakterde oyuncuları topladığımıza yürekten inanıyorum.

Yeni sezonda kadro yapılanmasında Kayserili oyunculara ne kadar önem vereceksiniz?

Kayserili oyuncuları geldiğimiz günden beri ben, Kemal ve Şıhhamit hoca onların Kayserili olması büyük avantaj. Geldiğimiz günden beri tarıyoruz. Yani şunu söyleyim Süper Amatör, Birinci Amatör hatta seçmelerimizi İkinci Amatör Küme´deki oyuncular bile geldi. Bu oyuncular gönül ister ki bu oyunculardan bir takım kuralım.  Bu oyuncularla şampiyonluğa oynayalım. Ama gerçekten seçmeye aldığımız oyuncular baktık ki gerçekten yeterli anlamda bize fayda sağlayamayacaklar. Alt yapımızdaki oyuncuları bu sene A takıma 5 tane oyuncu çıkardık. Düşüne biliyor musunuz BAL Ligindeki bir takım alt yapısından 5 tane oyuncuyu çıkartıyor.  Bu nedenle ben alt yapı hocalarına çok teşekkür ediyorum. Bu 3?4 sene önce atılan adımların meyvelerini vermesi bu çok büyük onur. Çok büyük bir gurur. Bir 4?5 sene sonra çok farklı bir takım oluşacak. Alt yapıyı her zaman ziyaret ediyoruz. Alt yapımızda çok yetenekli oyuncular var. 3?4 yıl içinde Kayseri Şekerspor futbol okullarıyla ve alt yapısı büyüyen bir takım olacak. Kayserili oyuncular bizim için ilk etapta çok önemli.  Önce Kayseriliye bakıyoruz bulamazdan mutlaka dışarıya yöneliyoruz. Bulduğumuz oyuncular Kayserili olan oyuncularda zaten dışarda oynayan Kayserili oyuncular var onlarda rakamsal boyutunda anlaşamıyoruz tabi onlarda kendi geleceklerini düşünüyorlar.  Gönül ister ki bazı anlaşmak istediğimiz oyuncular var ama onların beklentilerini karşılayamadığımız için onlar dışarı çıkmak zorunda kalıyor.  Keşke o büyük imkânları karşılayabilsek. Biz karşılayamadığımız için onlar dışarı çıkıyor. Ama bu senenin en büyük kazancı bence alt yapıdan yetiştirdiğimiz 5 oyuncu ve her sene üstüne eklenerek gelen oyuncularla ilerleyen dönemlerde alt yapısı ile büyüyen bir Kayseri Şekerspor en büyük hedefimiz arzumuz.

 /resimler/2015-8/12/0900022544959.jpg   /resimler/2015-8/12/0901011925828.jpg

Şekerspor´u ilk profesyonel lige taşıyan hoca oldunuz. O sezon ile bu sezon arasındaki hava nasıl. Yeniden profesyonel ligde çıkacak mıyız?

Tabi o zaman daha zor şartlar vardı. Tesisleşmemiz bir kere çok büyük sıkıntıydı.  Yıllarca finallerden dönmüş bir Kayseri Şekerspor vardı. O sene baskı olarak ta üstümüzde daha büyük bir baskı vardı. Onu başarmıştı o takım. Çok büyük gurur abidesi oldular. Çok büyük erdemlilik gösterdiler ve bunu başardılar. Şimdi başarmış lılığın ardından sonra tekrar bu takım geçen sene talihsiz bir şekilde düşmesinden sonra tekrar göreve gelmemiz canlı örnek olarak bizler buradayız. Bu takımın nasıl başardığını çok iyi biliyoruz. Nasıl çalıştığımızı çok iyi biliyoruz. Hedeflerimizi biliyoruz.  Şekerspor´un hedeflerini biliyoruz. Biz bunu futbolcularımız ilerleyen günlerde bahsettikçe futbolcularımızda mutlaka o bilinçle o erdeme sahip olacaklar ve bu takımı tekrar çıkarmak için var güçleri ile mücadele edecek karakterde oyuncuları topladığımıza yürekten inanıyorum. (Memduh BORAZAN)