AL SANA DARBE

18.07.2016 09:57:48

FETÖ/PDY´nin asker içindeki sızıntı cuntasının yeltendiği hain darbe vatandaşın sokağa çıkmasıyla amacına ulaşamadı. Türk toplumu tek yürek oldu, darbecilere karşı tankların önüne yattı. Türkiye büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Darbenin bastırılmasını

15 Temmuz Cuma gecesi Fetullahçı terör örgütünün asker içindeki uzantılarının gerçekleştirmeye yeltendiği darbe girişimi Türk toplumunun, siyasi partilerin ve güvenlik güçlerinin sağduyusuyla geri püskürtüldü. 81 ilde tüm vatandaşlar sokağa çıkarak tepkisini koydu, tankların önüne yattı ve cuntacılara karşı topyekun bir hareket başlattı, karşılığını da aldı. Ankara ve İstanbul merkezli başlayan darbe planına Kayseri´de anında tepki verdi. Cuntanın darbe planına karşı sokağa dökülen Kayseri tepkisini en net biçimde gösteren iller arasında ilk sıralarda yer aldı. Kayseri Cuma gecesinden beri neredeyse hiç uyumadı. Tepkiler art arda sıralandı.
39 ASKER KAYSERİ´YE GETİRİLDİ
Malatya´daki darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınan 39 asker, Kayseri Terörle Mücadele ekipleri tarafından Kayseri´ye getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen 39 asker, sorgulanmak üzere Kayseri Emniyet Müdürlüğü´ne götürüldü.
15 Temmuz´daki darbe girişiminin ardından gözaltılara devam ediliyor. Çalışmalar kapsamında Malatya´da düzenlenen operasyonda 39 havacı asker yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan askerler, soruşturmayı yürütecek olan Kayseri Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Kayseri´ye getirildi.
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde doktor kontrolünden geçirilen 39 asker, sorgularının yapılması için soruşturmayı yürütecek olan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü´ne götürüldü.
DARBECİ ALBAY GÖZALTINDA
Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından yapılan çalışmalarda gözaltına alınan Albay Erhan Baltacıoğlu tutuklanırken, Kayseri polisi Tuğgeneral Cemal Akyıldız´ın İstanbul´da yakalanmasını sağladı.
Dün gerçekleşen darbe girişiminin ardından Kayseri´de de gözaltılar yaşandı. Albay Erhan Baltacıoğlu sabah saatlerinde yakalanarak gözaltına alınmıştı. Albay Baltacıoğlu hakkında yapılan soruşturmanın ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Kayseri polisi çalışmalarını aralıksız olarak sürdürürken, Tuğgeneral Cemal Akyıldız´ın İstanbul´da yakalanarak gözaltına alınmasını sağladı.
GİRESUN JANDARMA KOMUTANI GÖZALTINA ALINDI
Darbe girişiminde bulunanlar tarafından Giresun Jandarma Bölge Komutanı olarak atanan Kurmay Albay Emre Fırat gözaltına alındı.
Yurtta Sulh Konseyi tarafından Giresun Jandarma Bölge Komutanı olarak ataması yapılan ve Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığında Kurmay Başkanı olarak görev yapan Jandarma kurmay Albay Emre Fırat, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınarak Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü´ne getirildi.
VATANDAŞ SOKAĞA DÖKÜLDÜ
Kayseri´de vatandaşlar darbe girişimine karşı sokağa döküldü. Valilik önünde toplanan vatandaşlar, ?Asker kışlaya? sloganları attı.
Kayseri´de vatandaşlar darbe girişimine karşı Valilik önünde toplandı. Geniş güvenlik önlemleri alınan Cumhuriyet Meydanı´nda ?Devlet bizimdir bizim kalacak?, ?Asker kışlaya? sloganları atan vatandaşlar polis tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Ardından Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ile Valilik makamında kısa bir toplantı yaptı ve makamdan ayrıldı. Vali Süleyman Kamçı ile İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular´ın Valilik çıkışı esnasında vatandaşlar slogan atarak harekete geçti. Kayserili vatandaşlar Valilik önünde toplanmaya devam ediyor.
HAVA ALBAY ERHAN BALTACIOĞLU GÖZALTINA ALINDI
Önceki gün akşam yapılan darbe girişiminden sonra Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda Hava Albay Erhan Baltacıoğlu yakalanarak gözaltına alındı.
Yapılan darbe girişimine büyük tepki veren Kayseri´de Emniyet Müdürlüğü de başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı´nda vatandaşların darbecilere yoğun bir katılımla tepki verdiği Kayseri´de, Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı ekiplerin yaptığı çalışmalarda, darbecilerin Kayseri ayağında görevli olan Hava Albay Erhan Baltacıoğlu yakalanarak gözaltına alındı.
BOYDAK HOLDİNG ÇALIŞANI İLE MEYDANA İNDİ
Darbe girişimine tepkiler çığ gibi büyüyor. Boydak Holding ?Bu gün çalışma günü değil, demokrasiye sahip çıkma günü´ diyerek 14 bin çalışanı ile meydana indi.
Dün akşam ülke genelinde yaşanan darbe girişimine Kayseri´de büyük tepki gösterildi. Tepki gösterenler arasında Boydak Holding de bulundu. Boydak Holding´in twitter hesabından yapılan açıklamada ?Bu gün çalışma günü değil, demokrasiye sahip çıkma günüdür. Boydak grubu olarak 14 bin çalışanımızla beraber Kayseri´de meydandayız? ifadesinde bulunuldu.
BOYDAK´TAN AÇIKLAMA
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı yapılan demokrasi dışı girişimleri nefretle kınadı.
Cumhurbaşkanımızın liderliğinde demokrasi dışı girişimlerin üstesinden rahatlıkla geleceklerini açıklayan KAYSO Başkanı Boydak, ?Gün ülkemize, devletimize ve hükümetimize sahip çıkma günüdür. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bakanlarımız ve demokrasinin ana unsuru seçimlerle iş başına gelen tüm idarecilerimizin sonuna kadar arkasındayız. Türkiye güçlü bir ülkedir, bu badireleri en kısa zamanda atlatıp, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye´yi hep birlikte daha ileri götüreceğiz. Cenabı Allah ülkemizi milletimizi korusun? dedi.
İş Dünyası´nın mensuplarının asla darbe girişimlerini tasvip etmeyeceğini belirten Başkan Boydak, ?Demokrasi dışı girişimlere tüm KAYSO camiası olarak şiddetle karşıyız. Var gücümüzle Hükümetimizin yanındayız. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız görevlerinin başındadır. Milletimizin de desteğiyle daha güzel günler göreceğiz. Kayseri Sanayi Odamız tüm üyeleriyle birlikte her zaman her şartta demokrasimizin dimdik ayakta kalmasına sonuna kadar desteğe devam ediyoruz? diye konuştu.
?KAZANIMLARIMIZDAN VAZGEÇMEYİZ?
Anadolu Aslanlar İşadamları Derneği (ASKON) Kayseri Şube Başkanı Ali Özcan, darbe girişimi ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.
Başkan Ali Özcan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
?Kazanımlarımızdan asla vazgeçmeyiz. Kim darbe girişimine kalkışırsa kalkışsın, millet olarak buna geçit vermeyeceğiz. Millet kendi iradesine ve ülkesine sahip çıkacaktır. Bizler sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak, sonuna kadar sivil iradenin devamı için kesin tavır sahibiyiz. Bu girişimleri kınıyorve millet aleyhine tavırlar olarak ilan ediyoruz.?
POLİSE SATIR ÇEKTİĞİ İDDİA EDİLEN BİR
KİŞİ LİNT EDİLMEK İSTENDİ
Kayseri´de darbe girişimini protesto etmek için kent meydanında güvenlik önlemi alan polislere satır çektiği iddia edilen bir kişi, linç edilmekten son anda kurtarıldı.
Kayseri´de darbe girişimini protesto etmek için dün gece saatlerinden beri kent meydanında bulunan vatandaşlar için polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Öğle saatlerinde Valilik Hizmet Binası ara yolda güvenlik önlemi alan polis ekiplerine M.Ç. (20) elindeki satırla polislere saldırmak için beklediği iddia edildi. Vatandaşlar tarafından fark edilen M.Ç., burada linç edilmek istendi. Vücudunun çeşitli yerlerinden yara alan M.Ç., polis ekipleri tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.
M.Ç., tedavi edilmek üzere hastaneye sevk edildi. 



Anahtar Kelimeler: SANA DARBE