Aktaş: “Ücretsiz maskeler nerde?”

16.04.2020 11:54:00

Saadet Partisi (SP) Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, “Ücretsiz maske ortada yok, parayla maske satışı yasak ama maske takmak zorunlu.” dedi.

Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada Kayseri’deki halk otobüsü şoförlerinin sorunları ve Kayseri’deki maske sorununa değindi ve şunları söyledi:

  "Halk otobüsü şoförlerinden birkaç tanesinde covid-19 tespiti sonrasında 850 şoför kardeşimiz il sağlık müdürlüğü kararı ile 14 günlük karantinaya alındı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın  Memduh Büyükkılıç Bey’e seslenmek istiyorum. Bu süreçte lütfen halk otobüsü işletmecilerimizi ve şoförlerimizi mağdur etmeyelim. ’Siz şu an çalışmıyorsunuz, biz size km başına ücret ödüyoruz bu nedenle size ödeme yapmayacağız’ şeklinde bir yaklaşımda bulunmayınız. Halk otobüsü işletmecilerimizi ve şoförlerimizi koruyucu ve kollayıcı bir yaklaşım içinde olmalıdır. Gündemimizden düşmeyen diğer bir konu ise e-devletten verdiğimiz maske siparişi. . Becerebilirsen E-devletten sipariş et, SMS kodu bekle, eczaneye git TC’ni ve kodu ver maske kaldıysa al. Altı üstü 10 kuruşluk bir maske işi zorlaştırmaktan başka bir şey yapılmıyor."

 

Aktaş, Kayseri’de maske sorununu çözmek için bir fabrika ile anlaşılmasının veya Kayseri’deki terzilere kumaş vererek bu seferberliğe davet edilmesinin gerektiğini de yetkililere iletti.



Anahtar Kelimeler: Aktaş: “Ücretsiz maskeler nerde?”