Akkışla´da şehitler için 15 kurban kesildi!

25.07.2016 09:42:58

Akkışla Belediyesi 15 Temmuz darbe girişiminde vatan savunmasında şehit olanlar için mevlit okuttu ve kurbanlar kestirdi.

 Ülkenin bekası için dualar edildi. Akkışla Cumhuriyet meydanında düzenlenen dua ve kurban kesim töreninde bir konuşma yapan Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül, Allah bir daha bu millete bu tür olaylar yaşatmasın. Halkımızın dirayeti, azim ve kararlılığı sayesinde darbe girişiminin önüne geçilmiştir. Artık darbe yapmaya çalışan hainler şunu iyi biliyorlar ki bu milletin önünde artık kimse duramaz. Allah vatandaşlarımızdan razı olsun. Bu hainlere fırsat vermediler dedi.
Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül yaptığı açıklamada ?´15Temmuz darbe girişimine hepimiz hep birlikte göğüs gerdik. Ülke genelinde herkes göğüs gerdi. Gerçekten bu yapılan takdire şayan bir olaydı. Eğer 1960 larda bu vatandaşımız meydanlara inse idi Rahmetli Menderes asılmaz 1971 muhtırası olmazdı. 1971 vce 1980 lerde ki muhtıra ve darbelerde bu kararlılığı göstermiş olsa idik bunlar yaşanmazdı. İnşallah bundan sonra bu olaylar son bulur dedi.
Daha sonra 15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybeden demokrasi şehitleri için okunan hatimlerin duaları yapıldı ve kaza ve belaların defi için kurbanlar kesildi.