Akılcı İlaç Eğitimlerimiz Devam Ediyor

2.03.2018 10:10:04

Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğünün başlatmış olduğu ?´ Akılcı Antibiyotik Kullanımı´´ medya kampanyası kapsamında yapılan Erişkin ve Pediatrik Hastalarda Antibiyotik Kullanımı Akılcı Yaklaşım Eğitimlerinde, Sağlık Hizmetleri Başkanımız Uzm.

Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğünün başlatmış olduğu ?´ Akılcı Antibiyotik Kullanımı´´ medya kampanyası kapsamında yapılan Erişkin ve Pediatrik Hastalarda Antibiyotik Kullanımı Akılcı Yaklaşım Eğitimlerinde, Sağlık Hizmetleri Başkanımız Uzm. Dr. Ahmet Ceylan, Akılcı İlaç İl Koordinatörümüz Dr. Erdal Yücel, Akılcı İlaç İl Temsilcilerimiz Uzm. Dr. Mehmet Kara, Ecz. Osman Küçükçakmak Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geriatri Eğitim Salonunda Hekimlerimiz ve Eczacılarımızdan oluşan bir toplulukla bir araya geldiler.

Toplantının başında bir konuşma yapan Sağlık Hizmetleri Başkanımız Uzm. Dr. Ahmet Ceylan, Akılcı İlaç Kullanımı konusuna dikkat çekerek, gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçilmesi hususunun önemine değindiler.

Ardından eğitim faaliyetlerimiz kapsamında bir sunum gerçekleştiren Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Zehra Beştepe Dursun; akılcı ilaç kullanımında aile hekimlerinin önemi ve günün eğitim konusu olan, hekimlerin sinüzit tanısında izleyeceği aşamalar ile dikkat etmesi gereken klinik belirti bulgularını içeren bir sunum yaptılar.