AKAY: "HAKSIZLIK GİTTİ, ADALET GELDİ"

6.08.2014 11:25:47

Kayseri Pancar Kooperatifi`nin 61`inci Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Kurulda konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, haksızlığın gidip adaletin geldiğini söyleyerek, "Bataktan büyük bir başarı ile ortaya ç

Kadir Has Kongre Merkezi`nde düzenlenen genel kurula Kayseri Pancar Kooperatifi üyeleri katıldı. İlk olarak kurula giriş belgesi alan üyeler daha sonra kurulun gerçekleştirileceği salona geçerek yerlerini aldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından başlayan genel kurul, divan üyelerinin oylamaya sunulması ile devam etti. Kurulda konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, "Geçen sene en yüksek katılımlı, en uygun, en seviyeli bütün Türkiye`ye örnek olan kuruldan sonra bugünde bu görkemli tablo ile şeker çiftçisinin bu işe ne kadar sahip çıktığını gösterdiniz. Bugün bu tabloyu görmüş olmanın gururunu yaşatıyorsunuz. Enerjimizi ve hizmet arzumuzu yükseltiyorsunuz. Biz size hizmet için bu görevdeyiz. Siz geçen sene 25 Haziran`da bize emanetinize sahip çıkmak için görevlendirdiniz. Bizi buna layık gördünüz. Bizde sizin güveninize layık olmak için bütün gücümüzle bilgimiz ve tecrübelerimiz ile çalışıp gayret ediyoruz. Biz sizin derdinizi dert edindik. İşinizi iş edindik. Acınızı acı, mutululuğunuzu mutluluk edindik. Sizinle üzülüp sizinle güldük. Emanetinizi omuzladık. Bataktan büyük bir başarı ortaya çıkardık" dedi.
`Haksızlık gitti, adalet geldi` diyen Akay, "Şaklabanlık gitti, ciddiyet geldi. Riyakarlık gitti, samimiyet geldi. Savurganlık gitti, tasarruf geldi. Dümencili gitti, şeffaflık geldi. İş bilmezlik gitti, beceri geldi. Yalan, dolan gitti, dürüstlük geldi. Fabrikalar bir ailenin değil, bütün çiftçinin malı oldu. Fabrikanın bütün kapıları çiftçiye açıldı. Bütün imkanlar çiftçiye döndü" şeklinde konuştu.
Çiftçiyi faiz ödemekten kurtardıklarını söyleyen Başkan Akay, "Sizi düşükte olsa faiz ödemekten, temlik almaktan kurtarmak en büyük arzumuzdur. Kayseri Şeker Fabrikası`na isterseniz doğrudan ortak olmanızı sağlamak istiyoruz. Fabrikanın imarlı arazisi üzerinden sizleri daire sahibi yapmak istiyoruz. Tarım market kurarak, tüm tarımsal ihtiyaçlarını karşılayacak, ürünlerinizi değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.