AKANSU GRUP SEKTÖRÜNDE 5. SIRADA

9.02.2015 11:11:11

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi`nde faaliyet gösteren Akansu Grup, 35 milyon dolarlık yatırımla sektöründe Türkiye genelinde 5. sıraya yerleşti.

Akansu Grup Akansu Boru A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akansu, Akansu Boru imalatı hakkında bilgiler verdi. 3 yıl önce yatırım kararı aldıklarını ve projenin bugün yüzde 95’inin tamamlandığına dikkat çeken Akansu, 35 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyledi.
Kapasitelerinin arttığını vurgulayan Akansu, “Boru sektöründe hedefimiz çok yüksek. Türkmenistan, Kıbrıs, Gürcistan, Güney Irak, Yunanistan ve Türki cumhuriyetlere ihracatlarımız devam ediyor. Boru sektöründe 7. yılımız ama büyük yol aldık. Akansu Boru’yu bir bebek olarak aldık, büyüttük ve bir çınar haline getirdik. Biz bu sektöre girerken 10. sıradaydık. Şimdi Türkiye’de 5. Avrupa’da da 14. sırada yer alıyoruz. Hedefimiz daha da büyümek. 2023 yılında zirveye çıkmak. Büyüyen Akansu’yu daha da büyütmek istiyoruz. Ödüllü bir firmayız. Büyüyen Türkiye ile biz de daha da büyümek istiyoruz” dedi.