AGÜ, Uluslararasılaşma Stratejisi'ni Belirledi...

4.03.2015 10:33:59

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), uluslararasılaşma stratejisini akademik ve idari tüm personel ile katılımcı demokrasiyle belirledi.

   

Sümer Kampüsü'nde yapılan çalıştayda, uluslararasılaşma stratejisi, üniversitedeki yabancı uyruklu çalışanlar da dahil olmak üzere tüm personelin katılımıyla ortaya çıktı.

Çalıştayda üniversitenin uluslararası hedeflerini anlatan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, AGÜ olarak 3. nesil üniversitelerin öncüsü olma vizyonu doğrultusunda uluslararası işbirliklerini oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Disiplinlerarası bir müfredata ve araştırma alanlarına sahip olduklarını belirten Sabuncuoğlu, ‘'Çok sayıda uluslararası akademisyenimiz var. Ayrıca hem uluslararası akademisyen hem de uluslararası öğrenci sayısını artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Üniversite olarak dünya vatandaşı yetiştirmek istediklerini ve bu nedenle yüzde yüz İngilizce eğitim verdiklerini vurgulayan Rektör Sabuncuoğlu, Farklı ülkelerden çok sayıda kuruluşla güçlü işbirliği ve ortaklıklarımız var. Bunun yanı sıra bilgiyi değere dönüştürecek işbirliklerini önemsiyor, değer veriyoruz” diye konuştu.

Sabuncuoğlu, AB Eğitim Programları olan Eurodesk akreditasyonu, EVS, Erasmus programı üyeliği ile iş ve sanayi dünyası işbirliklerini artırmaya çalıştıklarını da belirterek, küresel sorunlara çözüm bulmak için uluslararası alanda AGÜ'yü temsil edecek projeler üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Tamamı İngilizce yapılan çalıştayda üniversitenin, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu akademik ve idari personeli, çeşitli gruplara ayrılarak, Neden, niçin uluslararasılaşma”, Üniversiteye değer katma”, Varolma ve sürdürülebilirlik”, Rekabet, öğrenci araştırma fonları” konularını, beyin fırtınası yöntemiyle tartıştı.

Çalıştayda, uluslararasılaşmanın temel yapıları olan uluslararası öğrenci sayılarının, personel ve öğrenci hareketliliğinin arttırılması ile milletlerarası eğitimin arttırılması, özel sektör ve kamuda yeni kaynakların geliştirilmesi konuları da ele alındı.

Yapılan grup çalışmalarında, öğrencilere uluslararası boyutu olan bir eğitim ve müfredat sağlama konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Çalıştayda, yabancı üniversitelerle ortak programlar geliştirerek kültürel değişim programları organize edilmesi kararlaştırıldı.

Uluslararası farkındalık oluşturmak için uluslararası araştırma işbirliklerinin öneminin ele alındığı çalıştayda, ortaklıklar ve işbirlikleri aracılığıyla güçlü bir öğrenci kabul programı kurulmasını ve milletlerüstü, uluslarüstü ve uluslararası şirketlerle işbirlikleri ile ayrı ayrı odaklanılmış pazarlar oluşturulması gerektiği vurgulandı.

Bir gün süren çalıştay sonunda, üniversitenin uluslararasılaşma stratejisi belirlendi.