AGÜ`NÜN GÜCÜ FENER`E YETMEDİ

7.12.2014 18:36:47

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) temsilcimiz Abdullah Gül Üniversitesi ligin 7. haftasında sahasında oynadığı maçta güçlü rakibi Fenerbahçe`ye mağlup olarak ligdeki lik mağlubiyetini aldı.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligindeki temsilcimiz Abdullah Gül Üniversitesi hafta sonu saha sında ağırladığı Fenerbahçe`ye 65-60 mağlup olarak bu sezon lig deki ilk mağlubiyetini aldı. Kadir Has Kongre ve Spor Salonunda oynanan karşlaşmada rakibi kar şısında ilk periyotta iyi bir basketbol sergileyen temsilcimiz 2 ve 3 periyotta kötü bir performansla rakibine mağlup oldu. Maçın baş lamasıyla birlikte seyirci desteği nide alan temsilcimiz karşılaşma öncesi morallendi. AGÜSPOR Fenerbahçe karşısında baslı bir oyuna başladı. Peş peşe gelen AGÜspor basketleriyle birikte ilk çeyrek 20-17 temsilcimizin üstünlüğü ile sonlandı. Çeyreğe iki takımda kontrollü başladı. Fenerbahçe`de kenardan gelen oyuncularında etkisiyle bir anda oyunun hakimi oldu bu oyun skor olarakta yansıdı. Koç Ayhan Avcı aldığı mola sonrasında yaptığı uyarılarla fark bir sayıya düştü ve 29-30 Fenerbahçe üstünlüğü ile ilk devre bitti. Maça hızlı başlayan takım Fenerbahçe oldu. Peş peşe gelen basketlerle birlikte farkı 9 sayıya çıkakmasıyla birlikte Ayhan Avcı mola alarak oyuncularına uyarılarda bulundu. AGÜspor farkı her ne kadar kapatmak istesede fizik üstünlüğü Fenerbahçe`nindi. Fenerbahçe baskılı ve sert oyununu bu periyotta da sürdürdü. AGÜspor bulduğu fırsatları sayıya çeviremeyince Fenerbahçe hataları affetmedi ve temsilcimizin biletini ağır bir skorla keserek namağlup yoluna devam etti.

SALON: Kadir Has Spor Salonu
HAKEMLER: Ali Serkan Emlek ** Ruhi Nezhi Soydan ** Serhat Topaloğlu**
AGÜSPOR: Pınar Demirok ** (2) Kaltsidou Wright **(9) Lara Sanders** (6) Margiinean ** (8) Gonzales *** (23) Esra Ural ** (6) Cansu Aslan** Lucie Melek ** Sinem Ataş **
FENERBAHÇE: Bibazycka *** (6) BirselVardarlı ** Tuğçe *** (6) Tuğba Palazoğlu *** (8) Holingsvort *** (8) Bojoviç *** (6) Charles *** (13) McCoughtrr *** (18)
1. PERİYOT: 20-17 (AGÜspor Lehine)
2. PERİYOT: 29-30 (Fenerbahçe Lehine)
3. PERİYOT: 36-51 (Fenerbahçe Lehine)