AGÜ'DE GELECEĞİN LİDERLERİYLE KARİYER SOHBETLERİ

18.03.2015 15:17:11

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Amerikan Şirketler Derneği'nin (AmCham) kadın yöneticilerini gençlerle bir araya getirdi.


AGÜ Gençlik Fabrikası'nın organize ettiği ‘'Geleceğin Liderleri ile Kariyer Sohbetleri'' adlı söyleşi, Rektörlük Binası konferans salonunda, çeşitli üniversiterden öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
AmCham'in ‘'Kadın Liderlik Ağı'' projesi kapsamında, kadın yöneticilerden Cisco Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Işıl Hasdemir ve P&G (Procter and Gamble) yönetim Kurulu Üyesi ve Yasal Danışmanı Özge Ayöz kariyer deneyimlerini gençlerle paylaştı.
Söyleşinin açış konuşmasını yapan AGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Kutanoğlu, üniversitede olarak gençlerin sadece akademik değil kişisel gelişimlerine de önem verdiklerini söyledi.
Kişisel gelişimi destekleyen programları bölgedeki tüm gençler için düzenlediklerini belirten Kutanoğlu, ‘Bu tür programlarla gençlerimizin kariyerlerine dair planlamalarını sağlıklı yapmalarını istiyoruz.'' dedi.
Amcham Üye İlişkileri ve Organizasyon Uzmanı Ülgen Kıymık da ‘'Kadın Liderlik Ağı'' projesi kapsamında Anadolu'daki üniversitelerle üst düzey Amerikan şirketlerinin kadın yöneticilerini buluşturduklarını kaydetti.
İş hayatına dair tüyoların ve tecrübelerin paylaşıldığı Kadın Liderlik Ağı projesinin ‘'Mentorluk Programı'' ile başladığını belirten Kıymık, ikincisi olan Anadolu üniversitelerini ziyareti de ilk kez AGÜ'ye yaptıklarını ifade etti.
Söyleşinin konuşmacılarından Cisco Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Işıl Hasdemir ise ‘'Büyüyünce ne olacaksın?'' sorusu ile gençlerin kariyer planlamasına başladığını belirtti.
Kariyer planlamasında en önemli şeyin eğitim ve arkasından araştırma geldiğini söyleyen Hasdemir, ‘'Kariyer günlüğü tutmalısınız. Çeşitli kontrol noktalarında neyi yapıp yapamayacağınızı belirlemek için bu günlüğe ihtiyacınız var'' diye konuştu.
İş hayatında en önemli farklılığın network olduğunu belirten Hasdemir, ‘'Siz ne kadar iyi iş yaparsanız yapın şirket içindeki ilişkileriniz iyi değilse başarı elde etmeniz zor olur'' diyerek iş ilişkilerinin kariyer planlamasındaki önemine değindi.
Söyleşinin bir diğer konuşmacısı olan P&G (Procter and Gamble) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yasal Danışmanı Özge Ayöz da çözüm odaklı ve iradeli olmanın iş yaşamındaki önemini anlattı.
Gençlerin sosyal sorumluluk projeleri, öğrenci kulüplerinde aldıkları roller ve stajların işe alım süreçlerinde daha etkin olduğunu belirten Ayöz, ‘'Müfredat dışında yapılan herşey sizi farklı kılacak. Bizler bu etkinliklerle ne yapmışı anlamaya çalışıyoruz'' dedi.
Söyleşi, gençlerin kariyerlerine ilişkin planlamalarının konuşulduğu soru cevap bölümüyle sona erdi.