AGÜ Araştırma Görevlisine TÜBİTAK´tan Yurtdışı Bursu

18.05.2018 10:02:32

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Malzeme Bilimi Nanoteknoloji Mühendisliği Araştırma Görevlisi Mustafa Erkartal, TÜBİTAK´ın doktora öğrencileri için açtığı 2214-A Yurtdışı Araştırma Burs programını kazandı. Erkartal, Cambridge Üniversitesi´nde bir yıl boy

 Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Malzeme Bilimi Nanoteknoloji Mühendisliği Araştırma Görevlisi Mustafa Erkartal, TÜBİTAK´ın doktora öğrencileri için açtığı 2214-A Yurtdışı Araştırma Burs programını kazandı. Erkartal, Cambridge Üniversitesi´nde bir yıl boyunca araştırmalarda bulunacak. 
Erkartal, dünyanın en köklü ve en iyi üniversitelerinden biri olan Cambridge Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünde, ?Yeni Amorf MOF´ların modellenmesi, üretilmesi ve bu malzemelerin nükleer atıkların depolanması, ilaç salınımı gibi farklı alanlardaki uygulamaları? üzerine çalışmalar yapacak. 
Erkartal AGÜ´de, Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Durandurdu danışmanlığında kristal ve amorf metal-organik çerçeve yapıların (MOF) yapı kusurları ile fiziksel ve kimyasal özelliklerinin iyileştirilmesi üzerine teorik ve deneysel çalışmalarına, Malzeme Bilimi ve Makine Mühendisliği Anabilim dalında devam ediyor.