AĞLADI AĞLATTI

11.02.2015 10:46:16

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olduğunu düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya, belediye başkanları, AK Parti il ve ilçe t

“Şeytanları kovalayarak başlıyoruz”

Salonu alkış ve kezahüratlar içerisinde giren Başkan Mehmet Özhaseki, Neşat Ertaş`ın `Gönül Dağı` şarkısının sözleriyle konuşmasına başladı.  Başkan Mehmet Özhaseki,  bizim defterimizde son yoktur, yeni başlangıçlar vardır diyerek, “Bizim için çizilmiş kaderi ve alın yazısını yaşıyoruz. Aşık Veysel Ustanın söylediği gibi "İki kapılı handan gidiyoruz gündüz gece." Menzilden menzile duraktan durağa süzülürüz bizler. Yeni menzillere varmak için ayrılıklar olur. Bizim dünya görüşümüzde bir son emeklilik yoktur. Bizde taze başlangıçlar olur. Son yoktur, başlangıçlar vardır. Bizim anlayışımızda amel defteri kapanmaz. Öldükten sonra bile kapanmaz. Kim iyi çığır açmışsa oradan kazanılan sevaptan o kişi ahrette olsa bile amel defettirene yazılır. Kötülük yapanında amel defterine işleyeceği muhakkaktır. Allah`ın bizleri iyilerle beraber olmayı nasip etsin. Yeni bin menzile yol alınış taze ve yeni bir başlangıcın arifesin de bulunuyorum. Olan ve olacak olan yeni ve taze bir başlangıç. Besleme çekerek, şeytanlar kovalayarak, Fatihalar okuyarak başlıyoruz" dedi.

“Anketlerde de ‘Ankara’ çıktı”

Geçen seçim döneminde de aday olması beklenirken, Büyükşehirdeki görevine devam etme kararı alan Başkan Özhaseki bu süreçte yaşananlara da değinerek, "Parti merkezimizden, genel merkezimizden başkanımızdan `gelmelisiniz` dediler. Herkes gitmem gerektiğini söyledi. Anketlerde halkımız `Ankara`da hizmete devam etmemi` istedi. Ben de çağrıyı dikkate aldım ve onu yaptım. Genel başkanımız benim yerime kimi seçeceğimi söylemişti. Ben o dönemde de `kaçıyor` diye dokunulmazlık zırhına bürünüyorlar dedirtmemek için kabul etmedim. Bu seçimde de hiçbir belediye başkanımızın aday olmayacağı söylendi. Özhaseki hariç, denildi. Ben biliyorum. Sizin rızanız olmadan da yola çıkılmaz. Bahçeye girilmez. Çıkılsa bile, menzile varılmaz. Sizden rızalık bekliyorum. Destek bekliyorum. Dua bekliyorum. Hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Burada heyecanımızı paylaşan yol arkadaşlarımızı yürekten selamlıyorum. Bizim heyecanımızı paylaşan her köydeki dostumuzu kardeşimizi selamlıyorum"  diye konuştu.

" Anadolu`nun parlayan yıldızı olduk"

Yüzlerce sene bu şehre hizmet edecek projeler geliştirdiğini hatırlatan Özhaseki, “1994 yılı kışın soğuk gününde Kayseri`nin sokaklarını, evlerini dolaşarak yola çıktık. O dönemde gördüğümüz manzara bize ağır sorumluluklar yükledi. Soğuktan üşüyen evleri gezdik. Sokakta yatanları gördük. Kendi kendimize söz verdik ve çaresizlerin çaresi olacağız, dedik. Sözümüzden caymadık. Kimseyi aldatmadık. Dua edenleri mahcup ve mahsup bırakmadık. Verilen oylara ihanet etmedik. O zamanlar 50 mahalle kaçak evlerle vardı ve alt yapı yoktu. Biz o dönemde varız dedik. Yola çıktık. Sonuçta Anadolu`nun parlayan yıldızı olduk. Marka şehri oldu. Vizyon şehir oldu. Çalıştık. Çalıştık. Gece gündüz demeden çalıştım. Tembellik etmedik. Bunu Allah`a şükürler olsun hep birlikte başardık. Şehrin alt yapısını yaptık. Arıtma tesislerini yaptık. Alt yapısına ve üst yapısına ağırlık verdik. Yol yaptık. Park yaptık. Yüzlerce sene bu şehre hizmet edecek projeleri hayata geçirdik" şeklinde konuştu.

" İftira atanlara hakkımı helal etmiyorum”

Başkan Mehmet Özhaseki, CHP’nin kendisine attığı iftiralardan dolayı, onlara hakkını helal etmediğini açıklayarak, "Pişkin siyasetçi değilim. Anadolu çocuğu değilim. Çok üzüldüğümüz günler oldu. Uykusuz kaldığımız günler oldu. Dağ başına çıkıp tek başıma oturdum. Hiç hak etmediğimiz iftiralara maruz kaldım. Hakkımda akla hayale gelmeyecek, benimde şaşırdığım hayretle dinlediğim dedikodular oldu. Yalan olduğu içinde, hiçbirini dikkate almadım. Beni yıpratmak istiyorlardı. Onlar iftira atmaktan vazgeçmediler. Bu beni üzdü. Bunlara inanarak benim hakkımda çeşitli dedikodu edenler, gıybet edenlere hakkımı helal ediyorum. Ama dedikodu üretim merkezlerinde bilinçli dedikodu üretenlere helal etmiyorum. Bir parti merkezinden üretilen; biri bitmeden birine sarıldıkları, ahlaksızca yalanları söyleyenleri affetmiyorum. Allah`ın adaletine inanıyorum" ifadelerinde bulundu.

“21 yıldır şerefle sürdüğüm göreve onurla şerefle bırakıyorum”

Hiçbir zaman haram yemediğini vurgulayan Başkan Özhaseki, “Bilerek ya da isteyerek, Cenab-ı Allah şahit olsun ki haram yemedim. Çocuklarıma haram yedirmedim. Belediye imkanlarını peşkeş çekmedim. Bir metrekare arsa alıp satmadım. Kimseye trilyonlar aktarmadım. Ne partilimi ne yakınlarımı zengin etme çabam olmadı. Parayı sevmem. Eşim akrabalarım belediyeden uzak durdu. Ağabeyim iki sefer belediyeye `hayırlı olsun` diye geldi. Eşim ve çocuklarım her zaman buradan uzak durdu. Medyaya malzeme olmadı. Böyle bir yaşantıları da olmadı. Ben ve ailem sizleri utandıracak bir şey yapmadık. Örnek olmaya çalıştık. 21 yıldır şerefle sürdüğüm göreve onurla şerefle bırakıyorum. Vicdanım, gönlüm rahat. Benim için hayır duası önemli. Hayır duası aldığıma da inanıyorum. Bugün burada belediye sayfasını kapatıyorum. Yeni bir sayfa açıyorum. 21 yıldır hizmet odaklı siyaseti Ankara`da yapmak için yola çıkıyorum. Yeni Türkiye`nin yeni vizyonu için yola çıkıyorum. Milletim için çalışacağım. Ülkemiz ve insanımızın her alanda kalkınmasını düşünecek projeler üreteceğim. Siyasetime yön verecek bu ilkeler ve duygular olacak"  dedi.

"Ailesinden de helallik istedi”

Eşi ve çocuklarından da helallik isteyen Başkan Mehmet Özhaseki konuşması esnasında gözyaşları tutamadı. Zorlukla konuşmasına devam eden Özhaseki, sözlerine şu şekilde devam etti:

" Bu güne kadar makam için, paye için, rütbe ve çıkar için siyaset yapmadım. Allah buna şahit. Bundan sonra da aynı hasbilik içinde siyaset yapacağım. Gerek şahsi gerek siyasi yaşamım boyuncu isteyen değil veren olmaya çalıştım. Vazifeyi hakkını vererek yapanlardan oldum. Birlikte yürüyenlerden oldum. 21 yıllık başkanlığım süresince büyümelerini ıskaladığım çocuklarımdan, yalnız bıraktığım eşimden, sıla-i rahim yapamadığım annemden eş dost ve akrabalarımdan helallik istiyorum. Bundan sonraki sürecin daha yoğun geçeceğini düşünerek onlardan sabır ve anlayış bekliyorum. Kendilerine yeterince zaman ayıramadığım için beni affetmelerini istiyorum.”

“Haklı olanlar varsa, helalleşmek istiyorum”

‘Yapabileceklerimin hepsini yaptım’ diyen Başkan Mehmet özhaseki, “Çalışma hayatı zor ve stresli. Kırdığım üzdüğüm tüm çalışma arkadaşlarımdan helallik istiyorum. Kimseyi bilerek ve isteyerek üzmek istemedim. Herkesi eşit görüp adaletli bir şekilde hareket etmek istedim.Özellikle tüm Kayseri’den helallik istiyorum. Oy verdiler, beklenti içinde oldular, bende hizmet etmeye çalıştım. Yapamadıysam kızmasınlar gücüm bu kadardı. Yapabileceklerimin hepsini yaptım. Haklı olduğunu düşünen kimse varsa özel kaleme not düşsün onlarla da helalleşmek istiyorum” dedi.

“Bu bir veda değil, kapanış değil”

Aslında bu bir veda değil inşallah yeni bir başlangıç diyerek sözlerine devam eden Başkan Özhaseki, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Bu gün de birbirimize veda etmiyoruz. Bir dönemin muhasebesini yapıyoruz. Yeni bir başlangıcın heyecanını yaşıyoruz. Daha çok Ankara merkezli çalışacağım ama birbirimizden kopmayacağız. Seçimden önce ne kadar söz verdiğim projeler varsa yeni başkanımız ile daha hızlı bir şekilde yapacağız. Türkiye’nin ve Kayseri’nin istikametini belirlerken beraber olacağız. Bu günlere beraber geldik. Bir kez daha karar yetki söz millettedir. Bana sizler gibi yol arkadaşları nasip ettiği için Allah’a sonsuz teşekkür ediyorum. Bu bir veda değil, kapanış değil. Bu an bizim için farklı bir an. Allah istikametten ihlastan ayırmasın."

Bekir Yıldız çiçek verdi

Konuşmasının tamamlamasının ardından, Belediye Meclis Üyeleri adına Mehmet Özhaseki’ye çiçek veren Bekir Yıldız, “21 yıldır verdiğiniz hizmetlerden dolayı bu şehrin gönlünü kazandınız. İnşallah sizi Ankara’ya heyecanla şevkle uğurlayacağız. Bu şehir inanıyor ki 70 milyon insanın gönlünü kazanacağınızdan eminim” diye konuştu.

Özel otomobili ile ayrıldı

Başkan Mehmet Özhaseki, toplantı sonrasında birçok kişiyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Kalabalık içerisinden zorlukla dışarı çıktı.  Eşi ve çocuklarının da ağladığı gözlerden kaçmayan Özhaseki, belediye çalışanları tarafından karanfillerle uğurlandı. Özhaseki, makam aracıyla geldiği Büyükşehir Belediyesi’nden özel otomobili ile ayrıldı.

(Haber: Dilek Bolat)