AGD´de ilk gün heyecanı

24.07.2015 10:03:26

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi yaz etkinlikleri kapsamında düzenlediği organizasyonla öğrencilere Kur´an sevgisi aşılıyor.

 

Geleneksel olarak her yaz öğrencilere ahlak ve maneviyat dersleri veren Anadolu Gençlik Derneği programlarına bir yenisini daha ilave ediyor. Perşembe günü itibariyle derslere başlayan öğrenciler neşeli anlar yaşıyor. Dernek adına açıklamalarda bulunan başkan Av. Vacit Kip hayırlı olsun temennisinde bulunurken ?Kayseri´mizde yine bir yaz etkinlikleri organizasyonuyla buluşurken ahlak ve maneviyata dayalı çalışmalarımızın diğer bir ayağını gerçekleştirmiş oluyoruz. Buraların Allah rızasının kazanıldığı yerler olmasının önemini kavratarak gençlerimizin manevi değerlerimize ehemmiyet vermelerinin üzerinde duracağız. Çeşitli dersler ve sosyal etkinliklerle gençlerimizin gönüllerine gireceğiz. Dolu dolu bir program hazırladık. Çok yoğun gayret gösteriyoruz. Rabbim programımızı hayırlı eylesin.? ifadelerini kullandı.

Kayıtların 26 Temmuz Pazar gününe kadar devam ettiğini bildiren Vacit Kip, ?Biz inanıyoruz ki gençlerimize tarihimizdeki değerlerimizin farkına vardırarak ona göre gelecekteki yönlerini çizmelerini sağlayacağız. Anadolu kapılarını milletimize açan Sultan Alparslan´ın Malazgirt´teki inancına, bir çağ açıp bir çağ kapatan Sultan Fatih´in İstanbul´u fethindeki inancına, Çanakkale zaferindeki mücahitlerin inancına sahip olan bir gençlik yetiştirmek idealindeyiz. Bizim temel felsefemiz, bu ülke bize ne verebilir değil, biz bu ülkeye ne verebiliriz, biz bu ülke için ne yapabiliriz felsefesidir. Bu nedenle yaz etkinliklerimize başladık ve bir ay boyunca etkinliğimizi sürdüreceğiz.? şeklinde konuştu.

İlk kez kursa gelen öğrencilerin heyecanı gözlerinden okunurken yeni arkadaşlarla tanışma fırsatı buldular. Program bir ay boyunca H. M. Gazioğlu Ortaokulu´nda devam edecek.



Anahtar Kelimeler: heyecanı