AĞABEYİNİN CENAZESİNİ TÜRKİYE´YE GETİRMEK İÇİN UĞRAŞIYOR

22.06.2016 10:16:14

Kayseri´de yaşayan Ali Yılmaz, geçtiğimiz hafta İran´a giden 47 yaşındaki ağabeyi Hüseyin Yılmaz´ın kalp krizi sonucunda hayatını kaybettiğini, prosedürler nedeniyle cenazeye ulaşamadıklarını belirterek, Tahran´daki Türk Başkonsolosluğu´ndan yardım isted


Ağabeyi Hüseyin Yılmaz´ın uzun yıllardır TIR şoförü olduğunu ve 3 aydır İran´a gidip geldiğini söyleyen Ali Yılmaz, "Son olarak geçtiğimiz 14 Haziran Salı günü gittiği İran´ın Ahvaz kentinde ağabeyim geçirdiği kalp krizi sonucunda vefat etti. Biz vefat ettiğini TIR şoförü olan arkadaşlarından öğrendik" dedi.
Cenazenin alınabilmesi için yengesi Asiye Yılmaz´ın, İran´da yaşayan Mehdi isminde bir kişiye vekâlet verdiğini, vekaletin Türkiye´de bulunan İran Başkonsolosluğu´ndan gönderildiğini anlatan Ali Yılmaz, "İşlemlerin takibi için gerekli olan evraklar İran´daki Mehdi isimli şahsa ulaşmış. Ama aradan 7 gün geçmesine rağmen ağabeyim Hüseyin Yılmaz´ın cenazesini bir türlü alamadık. İran´da perşembe ve cuma günü resmi tatil. Cumartesi günü de Başkonsolosluk tatile giriyor. Eğer işlemler uzarsa bizim pazar gününe kadar beklememiz gerekecek" diye konuştu.
Tahran´da bulunan Türk Başkonsolosluğu´nun cenazenin Türkiye´ye gönderilmesi için yardım etmesini istediklerini söyleyen Ali Yılmaz, "İran´da vekâlet verdiğimiz Mehdi isimli şahsın telefon numarasını Başkonsolosluğa ilettik. Şu anda ağabeyimin ailesi çok mağdur durumda. İran´daki Türk Başkonsolosluğu´nun cenazenin gönderilmesi için biraz daha müdahale etmesini istiyoruz. Bir acımız var ama cenazeyi alamadığımız için acımız daha da artıyor. Yetkililerin cenazeyi alabilmemiz için yardımcı olmalarını bekliyoruz" dedi.