AF YOKSA, OYDA YOK!

28.02.2015 12:43:41

Kayseri`deki mahkum yakınları, cezaevi önünde toplanarak yaptıkları basın açıklamasında taciz ve tecavüz hükümlüleri haricinde diğer hükümlüler için af talebinde bulundu.

 

Kayseri Kapalı Cezaevi önünde düzenlenen basın açıklamasında mahkum yakınları adına konuşan Güler Ruhsar Aktaş Hatip, hükümet yetkililerine defalarca taleplerini ilettiklerini, hiçbir yerden cevap alamadıklarını belirtti.

Cezaevlerinde bulunan eşlerinin ve yakınlarının karıştıkları ve pişman oldukları suçlardan yattıklarını dile getiren Hatip, Çeşitli suçlardan cezaevinde bulunan kişiler, bugüne kadar serbest bırakılmasına rağmen, bizim yakınlarımız hala 4 duvar arasında. Eşit adalet istiyoruz. Dağılan yuvalarımızı, bozulan psikolojimizi geri istiyoruz. Yakınlarımız serbest bırakılsın. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na genel af çağrısı yapıyoruz. Af çağrısını yaparken, tecavüzcüler, tacizcilerin ayrı tutulup genel af çıkarılmasını istiyoruz. Bunlar yapılamıyorsa en azından denetimli serbestlik süresi uzatılsın. Seçim dönemi kapımızı çalacak olan siyasilere, milletvekili adaylarına buradan sesleniyoruz; Bizim ailelerimiz özgür kalmadan, biz onlarla özgür günlere kavuşmadan, kapımızı çalıp da oyumuza talip olan hiç kimseye oy vermeyeceğiz.  Ve yine bilinmelidir ki herkes ikinci bir şansı hak eder” ifadelerini kullandı.

Cezaevinde yatan oğlu için geldiğini belirten Gülten Aydoğdu, Burada olmamızda ki amaç şu anda içeride yatan bir sürü suçsuz insan var. Bunlar kader mahkûmu. İnsan olan herkesin başına iş gelir. Oğlum içeride ama suçsuz olarak yatıyor. Seçimlerden önce devlet bize af hakkını tanısın. Katile, tecavüzcüye, devleti yıkmaya çalışanlara verilmesin. Ama kamuya geçmiş davalara versin. Hapishaneler zaten dolu. Üst üste yatıyorlar. İçeride yatan çocukların çoğunun yuvası dağıldı. Eşleri bekliyor, dayanamayıp iki üç çocuğu da olsa bırakıp gidiyor. Af çıksın, içeride olanlara bir kere şans verilsin. Biz devletimizden, bütün yetkililerden bunu istiyoruz. Yalnız ben değilim ki yüzlerce mağdur vatandaşımız var. Ceza evinde yatanların yakınları olarak sürekli irtibat halindeyiz. Şu anda yalnızca Kayseri'de değil birçok ilde de aynı protesto yapılmakta. Sesimizi duysunlar. Sadece af istiyoruz. Eğer sesimizi duymayıp, bize geri dönüş yapmayacaklarsa bizde önümüzdeki seçimler de hiç birine oyumuzu vermeyeceğiz” dedi.

Haber: Berna Utaş Utangan

 

 

 



Anahtar Kelimeler: AF YOKSA OYDA YOK!