ADAY MI OLUYORLAR?

29.08.2015 12:01:31

Kayseri´de siyasi kulislerde AK Parti İl Başkanı Özden ve MHP İl Başkanı Ersoy´un milletvekili adayı olacağı iddiaları ağırlık kazanıyor.

 

 

 

   Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 1 Kasım 2015 tarihinde yenilenecek olan Milletvekilliği Erken Genel Seçimi öncesinde Kayseri´de siyasi kulislerde en çok AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ile MHP İl Başkanı Baki Ersoy´un aday olup olmayacağı konuşuluyor.

  AK Parti´de uzun bir dönem Kocasinan İlçe Başkanlığı yapan, sonrasında ise İl Başkanlığı koltuğuna oturan Özden´in yakın çevresi, ?Teşkilatı temsilen mutlaka aday olmalısın, listede yer almalısın? baskısı yapıyor. Parti çevresinden bu baskılara maruz kalan Özden´in bugüne kadar net bir tavır sergilemediği, yakın çevresine ?Olur? ya da ?Olmaz? şeklinde bir cevap vermediği belirtiliyor. Partiye yakın çevreler, AK Parti´de Özden´in Genel Merkez ile yapacağı görüşmelerden sonra nihai karırını vereceğine dikkat çekerken, ?Adayım demesi sürpriz olarak algılanmasın? diyor.

 /resimler/2015-8/29/1203227672766.jpg

MHP´de de durum farklı değil. Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu´nun, CHP´ye sarf ettiği sözler nedeniyle Grup Başkanvekilliği görevinden alınması ve yeni dönemde adaylık ihtimalinin zayıflaması nedeniyle İl Başkanı Baki Ersoy´un milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa edebileceği ifade ediliyor.

   Kayseri siyasi kulislerinde, ?AK Parti ve MHP İl Başkanları önümüzdeki günlerde milletvekilliği adayı olmak için istifa ederse hiç kimse şaşırmasın? yorumları yapılıyor.

 Haber: Berna Utaş Utangan



Anahtar Kelimeler: ADAY OLUYORLAR