ACIBADEM KAYSERİ HASTANESİ HEMŞİRELİK HAFTASI´NI KUTLADI

13.05.2016 09:57:57

Acıbadem Kayseri Hastanesi´nde Hemşirelik Haftası Etkinliği düzenlendi. Kurum yöneticilerinin ve hemşirelerinin katıldığı etkinlikte, belirli kriterlerde başarı gösteren hemşirelere plaket verildi.


Acıbadem Kayseri Hastanesi´nin düzenlediği ?Hemşirelik Haftası Etkinliği´, Yunus Bekir Toplantı Salonu´nda gerçekleştirildi. Kurum yöneticileri ve hemşirelerin katıldığı etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Acıbadem Kayseri Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Ayşe Tanşu açılış konuşması yaptı.
Acıbadem Kayseri Hastanesi Direktör ve Başhekimi Dr. Ömer Akbeyaz ise etkinlikte yapmış olduğu konuşmada hemşirelik mesleğinin kutsal olduğunu vurguladı.
Hemşirelikte temel koşul insan sevgisidir
Etkinlikte günün anlam ve önemine değinen Dr. Ömer Akbeyaz, ?Hemşireler sağlık sektöründe tedavi zincirinin en önemli halkalarından biridir. Hastalarda dil, din, ırk ayrımı gözetmeden herkesin yardımına koşan hemşireler, onların sağlığına kavuşması için var güçleriyle çalışır. Kutsal bir meslek grubuna mensup olan hemşireler, insan sevgisi, şefkat, sabır ve hoşgörüyü de içinde barındırır. Diğer mesleklerde olduğu gibi toplumsal ihtiyaçlardan doğan hemşirelik, insan hayatıyla iç içedir? dedi.
Dr. Ömer Akbeyaz, hemşirelikte başarı olmanın kurallarını şöyle anlattı: ?Başarılı bir hemşire olmak için birçok becerinin gelişmesi gerekir. Bunun yanı sıra insanları sevmek ve onlara saygı göstermek de hemşirelikteki en vazgeçilmez koşuludur. Hasta bakımında gösterdikleri özverileri nedeniyle tüm hemşirelerimizin Hemşirelik Haftası´nı içten dileklerimle kutlarım.?
Başarılı hemşirelere plaket takdim edildi
Etkinlik kapsamında ayrıca, ?Hemşireler: Değişim için bir güç? ICN teması kapsamında, ?Sağlık Hizmetlerinde Dayanıklılığın Geliştirilmesi´ konulu bir sunum da yapıldı. Başarı kriterlerine göre yapılan değerlendirme sonucunda hemşirelere plaket verilen ?Hemşirelik Haftası Etkinliği´, pasta kesilmesi ile sona erdi.