ACI USTüNE ACI

5.09.2016 08:53:16

Kayseri hafta sonunda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Kadir Çelebi´yi vatan toprağına emanet ederken, Hakkâri´den bir acı haber daha geldi.

Hakkâri´nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Piyade Uzman Çavuş Kadir Çelebi vatan toprağına emanet edildikten sonra Kayseri´ye bir acı haber daha geldi.
Bölücü terör örgütü PKK yine Hakkâri´de görev yapan Uzman Çavuş Fahrettin Livçalkan´ın çıkan çatışmada şehit düşmesine sebep oldu.Hakkâri´nin Çukurca ilçesinde PKK´lılarla girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kadir Çelebi´nin eşi Aslıhan Çelebi, şehidin 1 buçuk yaşındaki kızı Miray´ı babasının tabutunun başına getirdi ve böyle dedi.
Hakkâri´nin Çukurca ilçesinde PKK´lılarla girdiği çatışmada şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Kadir Çelebi, memleketi Kayseri´de son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit Kadir Çelebi´nin cenaze törenine şehidin eşi Aslıhan Çelebi, babası Recep Çelebi, annesi Şaziye Çelebi, 1 buçuk yaşındaki kızı Miray ile yakınları, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 2´inci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, KKK Lojistik Komutanı Selami Arslan, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit Kadir Çelebi´nin eşi Aslıhan Çelebi, şehidin 1 buçuk yaşındaki kızı Miray´ı babasının tabutunun başına getirdi ve ?Öp yavrum babanı, öp Miray? dedi. Şehidin kızı Miray ise olan bitenden habersiz etrafı izledi. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı da şehidin kızı Miray´ı kucağına aldı ve şehidin eşine ve annesine taziyede bulundu.
Şehidin cenaze namazını, öğle namazına müteakip Kalem Kırdı Camii´nde İl Müftüsü Şahin Güven kıldırdı. Namazın ardından şehidin naaşı askerler tarafından mezarlığa götürülmek üzere top arabasına konuldu. Cenazeye katılan yüzlerce vatandaş, ?Şehitler ölmez vatan bölünmez´ sloganları attı. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı kortej eşliğinde götürüldüğü Kartal Şehitliği´nde toprağa verildi.
Defin işleminin ardından şehit için saygı atışı yapıldı. Vali Süleyman Kamçı Türk bayrağını şehidin eşi Aslıhan Çelebi´ye teslim etti.
Haber: Şerife Atasever



Anahtar Kelimeler: USTüNE