Abdullah Gül´ün koruması şehit oldu

10.06.2016 10:20:13

Mardin´in Midyat ilçesinde Emniyet Müdürlüğü´ne düzenlenen saldırıda şehit düşen, Abdullah Gül´ün eski koruması Şerife Özden Kalmış için Gül, ?Karnındaki bebeğiyle şehit olan kahraman Şerife ile diğer şehitlerimize Allah´tan rahmet; ailelerine ve tüm m

 

 

Mardin´in Midyat ilçesinde Emniyet Müdürlüğü´ne düzenlenen saldırıda da PKK´lı teröristlerin bomba yüklü minibüse saldırması sonucu 2 kadın polis şehit oldu. Türkiye´yi hüzne boğan saldırıda şehit olan polis Şerife Özden Kalmış´ın 6 aylık hamile olduğu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün eşi Hayrünnisa Gül´ün yakın korumalığını yaptığı, ortaya öğrenildi. Şehit olan diğer polis Nefize Özsoy´un da kendisi gibi polis memuru olan eşi Cumhur Özsoy´un da geçtiğimiz yıl Mardin´de teröristlerle çıkan çatışmada yaralandığı ve tedavi sürecinde Kırklareli´ne atandığı bildirildi.

Terör saldırısında şehit olan polis memuru 31 yaşındaki Şerife Özden Kalmış´ın, 11´inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün eşi Hayrünnisa Gül´ün yakın koruması olarak görev yaptığı, yaklaşık 2 yıl önce Şark görevi için Midyat´a atandığı öğrenildi.

Saldırı haberini alan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sosyal medya hesabından şehit polis Şerife Özden Kalmış´ın fotoğrafını paylaşarak, şu açıklamalarda bulundu: ?Uzun yıllar koruma ekibimde fedakârca görev yapmış olan Şerife´nin Midyat´taki hain saldırıda şehit düştüğünü büyük üzüntüyle öğrendim. Karnındaki bebeğiyle şehit olan kahraman Şerife ile diğer şehitlerimize Allah´tan rahmet; ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Bu mübarek günleri terör eylemleriyle kana bulayanlar amaçlarına asla ulaşamayacaklar.?

Haber: Ayşenur Sarıkaya



Anahtar Kelimeler: Abdullah koruması şehit oldu