ABDULLAH GÜL MÜZESİ AÇILDI

5.12.2016 08:38:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Kayseri´de Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müzesi ve Kütüphanesi´nin açılış töreninde konuştu.

24 Temmuz´da açılması planlanan ancak 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle açılışı ertelenen Abdullah Gül Müzesi, düzenlenen törenle açıldı.
Kayseri´deki Abdullah Gül Üniversitesinin Sümer Kampüsü´nde bulunan Abdullah Gül Müzesinin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım ve çok sayıda davetli katıldı. 7 bin metrekare alandan oluşan müzenin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Ülkemizde siyasi tarih müze geleneği yavaş yavaş oluşmaya başladı. Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesini bu geleneğin en önemli temsilcisi olarak görüyorum. Cumhurbaşkanlığı olarak arzu edilirse eski cumhurbaşkanları için oluşturulacak tüm müzeleri destekliyoruz? dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Dünyada bırakacağımız hoş sadaların böyle güzel mekanlarda gelecek nesillere aktarılması kültürümüze ve medeniyetimize yapılmış en önemli katkıdır. Tarihimizi gelecek nesillere aktarma konusunda aynı başarıyı maalesef gösteremiyoruz. Osmanlı arşivleri gibi bir hazine bulunuyor ve doğru dürüst değerlendiremedik. Milyonlarca eserin hurda niyetine satılmasının utancını bile yaşadık. Hükümetimiz döneminde dijital arşiv konusuna özel önem verdik ve kalıcı hale getirilmesinin yolunu açtık. Yol arkadaşı olduğumuz Sayın Abdullah Gül´ü adeta ayaklı bir kütüphane olarak biliyoruz. Bu kütüphane Sayın Gül´ün yarım asrı anlatan hayatını gösterin bir kütüphane olacaktır? ifadelerini kullandı.
?Abdullah Gül ile arkadaşlığımız, Milli Türk Talebe Birliği çatısı altında başlayan hukukumuz kendisinin akademik hayatı boyunca sürdü. Siyasi yol arkadaşlığımız ise 1991 yılından itibaren başlamış ve kesintisiz devam etmiştir? diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
?Refah Partisi ve Fazilet Partisi ile kendisi ile aralarında bulunduğumuz arkadaşlarımız ile AK Parti´nin kuruluşunu gerçekleştirdik. İlk güçlü mitingimizi yaptığımız il Kayseri olmuştur. Yola çıkışımız Kayseri´de oldu. 2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ve sonrasında Türk siyasi tarihinin en ibretlik görüntülerini yaşadık. TBMM´nin iradesine karşı meydan okumaya çevrilen bu seçim süreci 367 garabetiyle trajikomik bir hale dönüştürülmüştür. Bizde işte böyle bir dönemde milli iradeye karşı girişilen saldırılara Abdullah Bey´i aday göstererek verdik. Abdullah Bey adaylığı hem kendi camiamızda hem milletimiz nezdinde hüsnü kabul gördü. Adaylığı cumhurbaşkanlığı ile neticelendi. Biz cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık makamı arasındaki dayanışma ile bu süreçlerde yaşanan sosyal, siyasi ve ekonomik sorunlarda beraber hareket ettik. Milletin cumhurbaşkanlığına giden yolda ilk adımı Abdullah Gül Bey´in döneminde atmıştır. Ülkemizin son yıllarda yetiştirdiği en önemli siyaset ve devlet adamlarından biri olan Abdullah Gül kardeşimin çalışmaları ve hizmeti milletimizin kalbinde müstesna bir yer edinmiştir. Bu müze ve kütüphane yarım asra yaklaşan ortak siyasi hayatımıza baktığımızda Türkiye´nin nereden nereye geldiğini gösteriyor. Siyasetin dikensiz gül bahçesi olmadığını da tecrübe ederek gördük. 1997 yılı bizim için yeni bir kırılma noktası oldu. Gönlümüz kırıldı ama milletimiz ile olan bağımız hiç olmadığı kadar güçlendi. Abdullah Gül Bey ve diğer kardeşlerimizle yürüttüğümüz mücadele 2001 yılında yeni bir parti ve 2002 yılında iktidar ile neticelendi.?
Konuşmaların ardından Abdullah Gül Müzesi ve Kütüphanesi kurdele kesimi ile açıldı.
(İha)



Anahtar Kelimeler: ABDULLAH GÜL MÜZESİ AÇILDI