ABD BROOKLYN BELEDİYE BAŞKANI VALİ DÜZGÜN´Ü ZİYARET ETTİ

13.08.2015 13:55:27

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams ve beraberindekiler, Vali Orhan Düzgün´ü makamında ziyaret etti.


Ziyarette konuşan Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams, ?Bu ziyaretim Kayseri´ye olan ilk ziyaretim. Güzel bir şehir ve Türk misafirperverliği benim beklentilerimin çok ötesinde. Şehriniz hızla büyüyen bir şehir, her gün daha da gelişiyor. Bunu görmekte çok memnun edici bir durum? diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Orhan Düzgün kent hakkında misafirlere bilgi verdi. Kayseri´nin zengin bir tarihe sahip olduğunu dile getiren Vali Düzgün, ?Kayseri çok zengin bir tarihe sahiptir. Bu tarihin köklerinde de ticaret vardır. Onun için belki bu kadar gelişmiş olmasının sebebi 5 bin yıllık tarihinde bugüne kadar zengin bir ticari geçmişe sahip olmasıdır. Kayseri´nin hemen 20 km kuzey doğusunda Kültepe Ören yerinde çıkan arkeolojik kazılarda günümüzden 5 yıl öncesine ait tabletler ortaya çıkartıldı. O tabletler üzerinde ticari sözleşmeler rastlıyoruz. Kültepe Asur Krallığının merkezlerinden birisidir. Gelen heyetlerin kalay getirdikleri bakır vb. madenleri götürdükleri o tabletlerde rastlanan yazışmalardan birisidir. Bugüne kadar 23 bin tablet ortaya çıkartıldı ve geçtiğimiz yıl Kültepe UNESCO Dünya Geçici Miras Listesine dahil edildi. Biz de bu tabletlerin Dünya Belleği Mirasına dahil edilmesi için müracaatta bulunduk. Kayseri´de son dönemde kültürel kayak ismini verdiğimiz Kapadokya ile Erciyes kayak turizmi turlarının birleştirilmesi geçtiğimiz yıllarda daha da önem kazanmaya başladı? dedi. Konuşmaların ardından Vali Düzgün misafirine Kayseri´yi temsil eden Saat Kulesi hediye etti.
Ziyarette Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams´ın yanı sıra Toplum İlişkilerinden Sorumlu Danışman Rana Abbasova, Güvenlik Görevlisi Timothy Pearson ve Özel Kalem Müdürü Ama Dwimoh da hazır bulundu.