" ÜNİVERSİTEDE ÇALIŞAN SAĞLIKÇILAR HAK ETTİĞİNİ ALAMADI"

30.04.2020 14:48:00

Türk Sağlık-Sen Kayseri Üniversite Şube Başkanı Kenan Çil, “Üniversite hastanelerindeki sağlık çalışanları mağdur edildi” dedi.

 Üniverseti Şube Başkanı Çil, Sağlık Bakanlığı’nın sağlık çalışanlarına yönelik döner sermayelerini tavandan yatırma kararı aldığına işaret ederek, konuşla ilgili şunları söyledri:

 “Üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının tavandan ek ödemeleri Sağlık Bakanlığı’nda çalışan emsalleriyle kıyaslandığında çok  aşağılarda kalmıştır. Pandemi döneminde 3 ay boyunca sağlık çalışanlarına döner sermayelerinin tavandan kararı alınmıştır. Ancak Hazine ve Maliye bakanlığı bunun için gerekli bütçeyi üniversite hastanelerine göndermemiştir. Bu sebeple Döner sermaye ödemesi hiç  yapılmayan sağlık çalışanlarının sayısı bile  oldukça fazladır.  Erciyes Üniversitesindeki ve tüm dünyadaki sağlık çalışanlarını herkes alkışlıyor ama yöneticiler her ne hikmetse üzerine düşen görevleri yerine getirmemektedir. Hatta Üniversite hastanelerindeki sağlık çalışanları hala ihmal ediliyor. Salgınla mücadele eden sağlık çalışanların emeğinden daha kıymetli ne vardır ki, bürokratik problemler bir türlü aşılamamıştır “

 

 “Risk ortak ve herkes salgının bulunduğu kurumda olduğuna göre çalışanlar arasında ayrım yapmadan ödemeler tavandan yapılmalı, yöneticiler bu konuya hassasiyet göstermelidir.” ifadelerine yer veren Çil, "Adaletli olun" uyarısı yaptı.