MUHTARDAN MAHALLE ÇOCUKLARINA YAZ EĞLENCESİ

25.08.2014 10:26:42

Seyrani Mahallesi muhtarı Gültan Özdemir, geçtiğimiz hafta içinde mahalle sakinlerinin çocuklarını Anadolu Harikalar diyarına gezmeye götürdü.

Hem gezi hem eğlence amaçlı yapılan faaliyette çocuklar için yemek ve içecek ikramı yapıldı.    Mahalle çocuklarının büyük ilgi gösterdiği etkinlikte  çocuklar doyasıya eğlendiler. 

Daha önceden mahalle sakinlerine haber verilen etkinlik için, öğleyin muhtarlık önünde 7-12 yaş arası 200 ün üzerinde çocuk toplandı. Çocukların bir kısmının aileleri ile birlikte  katıldığı etkinlikte eğlence muhtarlık önünde başladı. Şarkılar ve oyunlarla başlayan eğlenceler otobüs içerisinde seyahat boyunca da devam etti. Büyükşehir Belediyesi’den tedarik edilen körüklü otobüsle, muhtarlık önünde çocukların otobüse yerleşmesi ile hareket etti. Otobüs içerisinde devam eden eğlencede, çocuklar tek tek ve birlikte şarkı söyledi, soru-cevaplı bilgi yarışmaları, sessiz film ve taklit oyunları gibi birçok oyunlarla seyahat sonuna kadar devam etti.

Mahallemizin Gültan Ablası…

 Anadolu Harikalar Diyarı’nda hayvanat bahçesi dahil bir çok yeri gezen çocuklar, gönüllerince eğlendiler. Burada çocuklar oyunlarını oynarken, daha önceden hazırlanan yemek ve içecek paketleri bütün çocuklara ikram edildi. Akşama kadar devam eden eğlence ve gezi sonrasına, yine aynı otobüsle mahalleye hareket edildi. Muhtarlık önünde araçtan inen çocuklar bir müddet arkadaşlarında ayrılmak istemedi, duygusal anlar yaşandı. Ailelerinin teselli ederek ikna ettiği çocuklar, arkadaşları ile tekrar görüşmek için birbirlerine söz verdiler. Çocukların arkadaşlıkları vesile ile tanışan bazı aileler de karşılıklı görüşmek istediklerini belirttiler. Böyle bir faaliyet nedeni ile aileler Muhtar Gültan Özdemir’e teşekkürlerini belirttiler. Farklı bir muhtar olmasından dolayı da mahalleleri adına gurur duyduklarını ifade ettiler.  Eğlenceye katılan çocukların hatıra fotoğrafı çektirmeleri ve hep birlikte ‘’ çok teşekkür ederiz mahallemizin Gültan Ablası’’ tezahüratlarıyla sona erdi. 

Her şey huzurlu bir Seyrani mahallesi için…

Kocasinan İlçesi Seyrani mahallesi muhtarı Gültan Özdemir; muhtar olduktan sonra  dönem dönem çeşitli etkinlikler düzenlediğini, bu etkinliklerin önemli bir kısmını daha çok çocuklar ve gençler için  yaptıklarını belirtti. Özdemir ‘’geleceğimizin teminatı olan çocuklar ve gençler için , karne alan çocuklara eğlenceler düzenlendik, hediyeler verdik. Üniversiteyi kazanan ve üniversitede okuyan gençler yemekli toplantıda birbirleri ile tanışmalarını sağladık, arkadaşlık ilişkilerinin kurulmasına katkıda bulunduk. Bu faaliyetimiz de çocuklar için yaz döneminde yaptığımız, mahalle arkadaşlıklarının geliştirilmesi ve mahalle sakinlerinin birbirleri ile tanışmalarını sağlamak için düzenlenmiş olduğumuz bir faaliyettir. Amacımız, bu tür etkinliklerle mahalle insanımızın birbirleri ile olan sosyal ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunmaktır. Bu vesile ile mahallemizin daha sakin, huzurlu ve sosyal yaşantısına bir miktar renk katabilirsek bundan mutluluk duyarım dedi.’’ Bu etkinliğe çok sayıda çocuğun katılmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Özdemir,  etkinliğe katkıda bulunan, başta “Bükşehir Belediye Başkanı  Mehmet Özhaseki olmak üzere bizimle yakından ilgilenen Genel Sekreterimiz Mustafa Yalçın ve  Belediyemizin diğer çalışanlarına ve katılan  herkese teşekkür ederim” dedi. Bu tür etkinliklerin imkan buldukça devam edeceğini bildirdi.  (Haber Merkezi)