MADALYALI EĞİTİM

6.02.2015 15:02:52

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK), tarafından görme engelliler için açılan satranç kursu çok sayıda başarılı sporcu yetiştirdi. Bu sporculardan biri olan Ümit Selçuk, Türkiye şampiyonasında ikinciliği elde etti.

Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) bünyesinde faaliyet gösteren ve eğitimde marka haline gelen KAYMEK, engellilere yönelik pek çok faaliyet gerçekleştiriyor. Bu faaliyetlerden biri olan Görme Engelliler Satranç Kursu Kayseri`de başarılı sporcuların yetişmelerini sağladı. 21 sporcu ile Türkiye Şampiyonasına katılan Kayseri Engelliler Spor Kulübü`nün sporcularından 15`i KAYMEK kurslarında yetişti. Bu sporculardan biri olan Ümit Selçuk ise şampiyonada Türkiye ikincisi olma başarısını gösterdi. KAYMEK İhtisas Merkezi`nde sporcuları ziyaret eden BEF Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, KAYMEK`in son yıllarda engellilerle ilgili yapmış olduğu çalışmaların takdir topladığını belirterek, "Engellilerle ilgili akıl oyunları kursunda güzel neticeler aldık. 26-30 Ocak tarihleri arasındaki satranç turnuvasına Kayseri`den 21 oyuncu katıldı. Bu sporcuların 15-16`sı KAYMEK kurslarında yetişti. Ümit Selçuk isimli kursiyerimiz ise Türkiye ikincisi oldu. KAYMEK olarak sağladığımız güzel imkanlarla 11 sporcu dereceler elde etti. Engelli kardeşlerimize bu başarılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Kayseri Engelliler Spor Kulübü Başkanı Süleyman Ekici de Büyükşehir Belediyesi`nin engelli sporlarına katkısının çok büyük olduğunu belirterek, bu desteğin artarak devam etmesini beklediklerini söyledi.
Daha sonra BEF Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki adına başarılı sporculara ödül verdi.