BU KAHVE BAŞKA KAHVE

20.11.2014 10:17:59

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleşen Yöresel Günler” Kervanserey Kahvesi farklı tadı ile yoğun ilgi görüyor.

Dünya Ticaret Merkezi’nde yöresel günler fuarı ziyaretçi akınına uğruyor. Gıdadan el işlerine kadar birçok şehir tanıtımını yapıyor. Stantlar içerisinde en yoğun ilgiyi Kervansaray Kahve görüyor. Yöresel kıyafetli kızların ikram ettiği kahveler tadı ve sunumuyla ziyaretçilere harika lezzetler sunuyor.

“Kayseri’de yeni bir ürünü tanıtmak çok zor”

Lezzetli kahvesiyle ünlü şehrimiz Adıyaman’dan gelen bir lezzet olan Kervansaray Kahvesi Kayseri Bölge bayisi sahibi Fahrettin Mansur,  bütün ürünlerini Adıyaman’dan getirttiklerini söyledi. Fahrettin Mansur Kahvenin Kayseri’ye geliş hikâyesini ise şu şekilde anlatıyor: 

“Türkiye ve dünyada ilk kez bu karışımı Tarık Yapıcı diye birisi buldu. Adıyaman’da biz kahveyi tattık. Ve Kayserili hemşerilerimize getirdik. Aşırı derece ilgi görüyoruz. Bu kadar yoğunluğu biz beklemiyorduk. Kayseri’de yeni bir ürün olduğu için severler mi sevmezler mi tereddüdü yaşadık. Kayseri piyasasının da çok zor olduğunu biliyordum. Ben Kayseri’de 2001 yılından beri ticaretle uğraşıyorum. Kayseri’de yeni bir ürünü tanıtmak, beğendirmek çok zor. Ama biz bu lezzetin çok farklı olduğunu bildiğimiz için getirdik ve güzel dönüşümler gördük. Talep çok fazla. Herkesin bu kahveyi tatmasını istiyorum.”

Kayseri’de bir ilk

Fuarda yoğun ilgiyle karşılaştıklarını söyleyen Mansur, bu kadar ilgiyi beklemiyorduk diyor. Farklı bir tada sahip kahvenin içerisinde 7 karışım olduğunu belirten Mansur, “Şu ana kadar kahveyi beğenmeyen kimseyi görmedim. İçinde 7 tane karışım olduğundan dolayı ağızda hiç bitmeyen bir aroma bırakıyor. Keçiboynuzu, melengiç, salep, çikolata, damla sakızı, krema ve Yemen kahvesinden oluşan bir karışım. İçimi çok muhteşem bir karışımdır. Kayseri’de de ilk defa yapıyoruz” dedi. 

Haber: Dilek BOLAT