Biri vermiş, biri almış; vatandaş yemiş

31.10.2014 10:54:29

Talas Belediye Başkanı, Eski Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu'nun destek verdiği firmanın taklit ve tağşiş yaptığı ortaya çıktı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı internet sitesinde, ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan 14 firmayı geçtiğimiz günlerde açıkladı. 14 firmanın isminin bulunduğu listede, Kayseri firmaları olan Narin Süt ve Süt Ürünleri Gıda Pazarlama San. Tic. Ltd. Şti ve Birsen Gıda San. Tic. Ltd. Şti de yer alıyor.

Palancıoğlu dönemi…

 

Listede ismi geçen firmalardan, Narin Süt ve Süt Ürünleri Gıda Pazarlama San. Tic. Ltd. Şti., 2010 yılında Mustafa Palancıoğlu’nun Genel Sekreterliği döneminde, ORAN’dan mali destek aldığı ortaya çıktı. Bu durum, kamuoyunda “çok manidar” olarak nitelendi.   Narin Süt ve Süt Ürünleri Firması’nın; 2010 Yılı Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında, Hijyenik Süt Ve Süt Ürünleri Modernizasyon Projesi için ORAN’dan hibe aldığının saptanması, “Ne gülenlere kaldık” dedirtti. Konuyla ilgili firmalar sessizliğini korurken, her fırsatta profesyonellikten dem vuran ORAN eski Genel Sekreteri ve şimdinin Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu oldu,

Yine aynı firma!

 Bakanlığın internet sitesinde yayımlanan bir diğer Kayserili firma olan Birsen Gıda San. Tic. Ltd. Şti.’nin daha önce de aynı yola başvurduğu belirlendi. Birsen Gıda’nın 2012 yılında yapılan denetimlerde Yalçıntepe isimli ürününde, yine bitkisel yağ tespit edilmişti. Bakanlığın sitesinde yapılan açıklamada Narin Süt Firması’nın Narlıtepe, Kar-el ve yine Yalçıntepe isimli ve ürünlerinde bitkisel yağa rastlandığı bildirildi.

Haber: Dilek Bolat