80 MİLYON NEREYE GİTTİ?

16.11.2015 10:29:35

Kocasinan Belediyesi´ son 1 yıl içinde iki kez banka kredisi kullandı ve toplamda 80 milyon lirayı kasasına koydu. Muhalefet ise bu paranın akıbetini sordu ama beklediği cevabı bir türlü alamadı.

 

 

  Kocasinan Belediyesi, 2014 yerel seçimlerinin ardından, önce Başkan Mustafa Çelik ile 30, ardından da Ahmet Çolakbayrakdar ile 50 olmak üzere toplam 80 milyon lira banka kredisi kullandı. 125 milyon lira bütçeli belediyede yaklaşık 1 yıl içinde kullanılan 80 milyon liralık kredinin nerelere harcandığını soran muhalefet ise, beklediği cevabı alamadı.

  Bekir Yıldız´ın 20 yıl belediye başkanlığı yaptığı Kocasinan Belediyesi´nin bu süreç içinde tek kuruş banka kredisi kullanmamasına karşın, seçimlerden hemen sonra 80 milyonluk rakam muhalefetin de dikkatinden kaçmadı. MHP´Li muhalefet, Belediye Meclisi´nden Başkan Ahmet Çolakbayrakdar´a bu paraların nerede kullandığının açıklanması istedi. Çolakbayrakdar, Belediye Meclisi´nde kendisine yöneltilen bu soru üzerine, ?Kredilerin nerde kullanıldığını ayrıntılarıyla açıklayacağım? demesine karşın, aradan aylar geçmesine karşın beklenen cevap gelmedi. Son meclis toplantısına katılmayan Bayraktar´ın vereceği cevap merakla beklenirken, muhalefet ise, ısrarla 80 milyon liralık kredinin akıbetini sormaya devam ediyor.

  125 milyon lira yıllık bütçe ve ardından kullanılan 80 milyonluk banka kredisinin, Kocasinan Belediyesi tarafından hangi yatırımlarda ve nasıl kullanıldığı sorusu gündemi işgal etmeye devam ediyor. (Bekir Aslantaş)



Anahtar Kelimeler: MİLYON NEREYE GİTTİ