8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

8.03.2017 17:43:31

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Şube Başkanı Gazi Aykırı, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Aykırı yaptığı açıklamada kadınların evde ve işte yapmış oldukları fedakarlık ile ailenin ve toplumun gelişmesinde en büyük katkıyı sağladığını belirterek, şu görüşlere yer verdi:
?Çağımızda, kadınlarımızın eğitim görmesi ve istihdam edilmesine, her ülkenin en büyük zenginliği olarak bakılmalıdır. İstihdamda kadın sayısı ve işgücüne katılma oranı düşük kaldığından, ülkeyi yönetenlerin kadınlarımızın daha fazla istihdamda yer alması için teşvikler getirmelidir. Özellikle, kendi hesabına ve ücretsiz aile işçisi olarak çalışanların büyük bölümü kayıt dışı istihdam edildiğinden, kadınlarımızın sosyal güvenlik haklarına erişmesi zorlaşmıştır. Sosyal güvenlik haklarına erişme konusunda yeni düzenlemelere gidilmeli, kadın istihdam daha fazla desteklenmeli, sosyal politika aracı olarak benimsenmelidir. Ayrıca Bursa´dan Ankara´ya 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamasına giderken kazada hayatını kaybeden 7 kadınımıza Allah´tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.? (HABER: Bekir Aslantaş)