7 HAZİRAN'DA KURTULUŞ ATEŞİ YANACAK!

19.05.2015 10:36:06

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Çetin Arık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının bugüne de ışık tuttuğunu vurguladı. Fakr ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş bir halkın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919'da ku

 

 

CHP Milletvekili adayı Çetin Arık, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kişisel hırsları nedeniyle değil, bir halkın kurtuluşu için tüm rütbelerini terk edip, boyuna asılmak istenen idam fermanına aldırış etmeden, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak bastığını hatırlatan Arık, Atatürk öncülüğündeki Anadolu halkının fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olsa bile bağımsızlık için neleri yapabileceğini dosta düşmana gösterdiğini söyledi. Arık, 96 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal, Samsun'a ayak basarak, bir ulusun kaderini yeniden yazmayı başardı. Türk ulusu, yedi düvele karşı, Gazi Mustafa Kemal öncülüğünde tarihin en büyük zaferlerinden birine imza atarak, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Bugün Büyük Önderin Gençliğe Hitabe'sinde altını çizdiği günleri yaşıyoruz. Ancak nasıl 1919'da fakr ü zarüret içinden harap ve bitap düşmüş bu halk nasıl karanlığı boymuşsa, yine boğacak inanca ve kararlılığa sahiptir. Dün yedi düvele Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde esareti yıkan halkımız, bugün Anadolu'nun Kemali'nin öncülüğünde yoksulluğu ve yolsuzluğu yıkarak, her türlü emperyalizme karşı tam bağımsız Türkiye'yi hayata geçirecektir. Nasıl ki 19 Mayıs 1919'da kurtuluş mücadelesi başladıysa, 7 Haziran tarihinde yeni Türkiye hayalleri kuranlara inat, halkımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşların hayatları pahasına kurdukları Türkiye Cumhuriyeti'ni yeniden inşa edecektir. Bu halk 7 Haziran'da bir kez daha kurtuluş ateşini yakacaktır” dedi.

DEVLET GENÇLİĞE SAHİP ÇIKACAK!

Atama bekleyen öğretmenlerin CHP iktidarında atamalarının yapılacağının altını çizen Arık, Atatürk'ün cumhuriyeti emanet ettiği gençlik, kendi çocuklarına kıyak atama peşinde koşan AKP'li siyasiler yüzünden başta işsizlik olmak üzere birçok sorunla boğuşmak durumunda kaldı. AKP'lilerin çocukları sınavsız atamalarda devlet memuru olurken, ülkeyi idare ettiğini söyleyenler, iş isteyen gençleri meydanlarda azarlamaktan başka bir şey yapmadı. CHP iktidarında gençlerimiz gelecek kaygısı yaşamayacak. Devlet gençliğine sahip çıkacak” diye konuştu.

Arık açıklamasının sonunda, 7 düvele karşı verilen kurtuluş savaşımızın ve cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda her türlü zorluğa ve olumsuzluğa rağmen yılmadan, usanmadan mücadele eden ve bizlere bu güzel ülkeyi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.