7,5 yıl hapis cezası alan Boydak tahliye oldu

1.03.2018 12:32:43

Kayseri´de Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) sözde imamlarından oldukları iddiasıyla yargılanan ve aralarında Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Şükrü Boydak´ın eşi Aliye Boydak´ın da bulunduğu 6 tutuklu sanık hakkında karar çıktı. 580 gündür tut

Kayseri´de Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) sözde imamlarından oldukları iddiasıyla yargılanan ve aralarında Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Şükrü Boydak´ın eşi Aliye Boydak´ın da bulunduğu 6 tutuklu sanık hakkında karar çıktı. 580 gündür tutuklu sanık Aliye Boydak´a 7 yıl 6 ay hapis cezası veren mahkeme, Boydak´ın tahliyesine karar verdi. 
28 Temmuz 2016´da Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün sözde ´imamlarından´ oldukları iddiasıyla operasyon yapıldı. Aralarında Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanvekili Şükrü Boydak´ın eşi Aliye Boydak´ın da olduğu 15 şüpheli yakalandı. Haklarında dava açılan 15 şüpheliden dava sürecinde kalp krizi geçiren tutuksuz sanık A.C. hayatını kaybetti. 21 Şubat 2018´de görülen davanın son celsesinde tutuklu sanıklar İ.C., B.K., H.Ş. ve tutuksuz sanık M.Y.´nin bu dosyadan tefrik edilerek ayrı yargılanmasına karar verildi ve sanık sayısı 6´ya düştü. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanık Aliye Boydak, Sincan Kadın Cezaevi´nden, M.Y. ve A.K. Burhaniye T Tipi Cezaevi´nden, Ö.A. Sincan Kapalı Cezaevi´nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile M.O. ve Y.İ. ise jandarma eşliğinde duruşma salonunda hazır bulundu. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu 6 tutuklu sanığa ?silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan kastın yoğunluğuna göre hapis cezaları verdi. Mahkeme, tutuklu sanıklar Aliye Boydak´ı 7 yıl 6 ay, M.Y., Ö.A. ve Y.İ.´yi ayrı ayrı 10 yıl, M.O. ile A.K.´yi de ayrı ayrı 8 yıl 9 ay hapse mahkum etti. Mahkeme, 580 gündür tutuklu olan Aliye Boydak´ın cezaevinde kaldığı süre, yaşı ve Yargıtay süreci nedeniyle tahliyesine, diğer 5 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Ayrıca kalp krizi geçirip hayatını kaybeden tutuksuz sanık A.C. hakkında açılan dava düştü.