71 yaşındaki Şengül Ceylan torun hasretini dindirmek istiyor

6.11.2017 14:08:29

Kayseri´de yaşayan 71 yaşındaki Şengül Ceylan´ın, 10 yaşına kadar büyüttükten sonra İngiltere´de yaşayan babasının yanına gönderdiği torununu İngiltere hükümeti ?Babası bakamıyor´ diyerek yurda yerleştirdi. 5 senedir torununu göremeyen Ceylan, yetkililerd

Kayseri´de yaşayan 71 yaşındaki Şengül Ceylan´ın, 10 yaşına kadar büyüttükten sonra İngiltere´de yaşayan babasının yanına gönderdiği torununu İngiltere hükümeti ?Babası bakamıyor´ diyerek yurda yerleştirdi. 5 senedir torununu göremeyen Ceylan, yetkililerden yardım istedi. 
Kayseri´de 71 yaşındaki Şengül Ceylan´ın oğlu Kenan Ceylan 10 sene önce boşandıktan sonra İngiltere´ye taşındı. Çocuğu boşandıktan sonra torunu Ali Osman´ı 1 yaşındayken yanına alan Şengül Ceylan, 10 yaşına kadar torununa gözü gibi bakarak, büyüttü. Ali Osman 10 yaşında geldiğinde babasının isteği üzerine torununu İngiltere´ye gönderen Ceylan´ın hayatı bu karardan sonra değişti.
Ceylan´ın iddiasına göre, İngiltere hükümeti 2012 yılında ?Babası bakamıyor´ diyerek, Ali Osman´ı babasının elinden aldı ve bir aileye evlatlık olarak verdi. 2012 tarihinden beri torununu göremeyen ve iletişim kuramayan Şengül Ceylan ise sadece 1 kez torunundan gelen mektupla kendini teselli etmeye başladı. Ceylan, başından geçen olayları şöyle anlattı:
?Oğlum 15 sene önce boşandı. Oğlum boşandıktan sonra torunum Ali Osman benim yanımda kaldı ve 10 yaşına kadar ben büyüttüm. 10 yaşına geldiğinde İngiltere´deki babasına gönderdim. Gönderdiğim için çok pişmanım. O zamanlarda benim kafam karışıktı, ne olduğunu anlayamadım. Ali Osman´ı İngiltere hükümeti bakamıyor diyerek babasının elinden almış. Çocuğu 3-4 aileye vermişler, sonra da yurda vermişler. Şimdi duyduğuma göre kolu kırılmış diyorlar. Çok sıkıntıdayım. Gözüme uyku girmiyor.?
Cumhurbaşkanı ve Başbakan´dan yardım isteyen 71 yaşındaki Ceylan, torununu bir kez görerek, koklamak istediğini belirterek, ?Allah´ını seven bana yardım etsin ve Osman´ım ile beni kavuştursun. Osman ile hiç görüşemiyorum. Ali Osman´ın gelmesini istiyorum. Yavrumu bana kavuştursunlar. Yada beni oraya götürsünler. Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan Osman´ımı istiyorum. Kapı tıkırdasa Osman´ım zannediyorum. Ben hiçbir şey istemiyorum, sadece Osman´ımı istiyorum. Kuru ekmek yemeye razıyım, yeter ki Osman´ımı bir kez koklayayım? ifadelerini kullandı.