7. Anneler Günü Yürüyüşü düzenlenecek

22.04.2016 09:28:14

Bünyan Dostları Grubu´nun her yıl geleneksel olarak düzenlediği, anneler günü yürüyüşünün 7. si 14- 15 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

 

 

Her yıl Bünyan Dostları Grubu tarafından Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüş etkinliği bu sene de 14-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Toplam yürüyüş mesafesi 25 km olup, etkinlik üç etapta tamamlanacak.  Bünyan Dostları Grubu Başkanı Şener Serim,  etapların yorucu olmadığını, herkesin katılabileceği bir yürüyüş etkinliği olduğunu belirterek etaplar hakkında bilgiler verdi. Yürüyüşün 3 etapta gerçekleşeceğini belirten Serim, ?1. etap, Bağpınar köyü ? Ağırnas Kasabası arası. Yaklaşık 9 km lik bu yol Koramaz vadisi boyunca uzanan güzel bir doğa yürüyüş yoludur. Koramaz vadisi, Ihlara vadisi´ne jeolojik olarak benzeyen bir vadidir. Bitki örtüsü daha zengindir. Koramaz vadisi, taraçalanmış bahçelerle dolu, kavak, ceviz, gilaboru ve meyve ağaçları altında, bülbül sesleri eşliğinde yürünen keyifli bir rotadır. Bu etabı hiç konuşmadan sessizce bülbül seslerini dinleyerek yürümenizi tavsiye ediyoruz. 2. Etap, Ağırnas Kasabası- Mersinönü mevkii. Yaklaşık 10 km´lik bu yol kırsal alanda ve Bünyan´a ulaştığımızda ise patika yollardan oluşmaktadır. 3.Etap, Mersinönü mevkii- Bünyan Merkez. Yaklaşık 7 km´lik bu yol ağaçlar arasında çok güzel bir parkurda yürünecektir.?

Dernek Başkanı Serim, orta zorlukta bir etkinlik olduğunu söyleyerek, ?Yürüyüşümüze sağlık sorunu olmayan herkes katılabilir. Kayseri İpeksaray AVM önünden servis araçlarımızla katılanlar yürüyüş başlangıcına ve yürüyüş sonrası Kayseri´ye dönüş için servis ücreti vereceklerdir. Bu ücret 10 TL´dir. Yürüyüş sonrası Bünyan Şahsenem Alabalık Çiftliği ise son durağımız olacaktır? dedi.

Haber: Berna Utaş Utangan