6 Damarı Tıkalı Olmasına Rağmen Sağlığına Kavuştu

11.10.2016 15:48:24

"40 yaşını geçmiş olanların da her yıl düzenli olarak kardiyak check-up yaptırmalarını öneriyoruz.?

Özel Dünyam Hastanesinde tedavi gören 58 yaşındaki Kiraz Yaka, altı damarı da tıkalı olmasına rağmen sağlığına kavuştu. 
Altı ay önce başlayan şiddetli şikayetler nedeniyle, Özel Dünyam Hastanesi´ne gelenve altı damarının tıkalı olduğu açığa çıkan 58 yaşındaki Kiraz Yaka, Kalp Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hasan Mercan´ın yaptığı tedavi ile sağlığına kavuştu.
Hastaya ilk geldiğinde yapılan tetkiklerde anstabl anjina pektoris tanısı koyduklarını ve acil anjiyoya aldıklarını belirten Op. Dr. Hasan Mercan, ?Anjiyo sonucunda hastamızın 6 damarının tıkalı olduğunu gördük. Bunun üzerine koroner by-pass ameliyatı yaptık. Ve hastamız şu anda çok sağlıklı.? dedi.
Söz konusu yaş grubunda yüksek tansiyon, stres, şeker ve kolesterol gibi nedenlerle damar tıkanıklığının görülebildiğine dikkat çeken Op. Dr. Hasan Mercan, özellikle ailesinde damar tıkanıklığı hikayesi olanların uzmana görünmeleri gerektiğini vurguladı. Sağlığına kavuşan Kiraz Yaka´nın, aynı zamanda akrabası olan Ahmet Yaka´nın geçen yıl aynı nedenden dolayı ameliyat olduğunu kaydeden Op. Dr. Hasan Mercan, ?Ailesinde kalp damar sertliği olan 20 yaş üzerindeki herkesin mutlaka bir uzmana kontrole gitmesinde fayda var. Yine aile hikayesi mevcut olup da 40 yaşını geçmiş olanların da her yıl düzenli olarak kardiyak check-up yaptırmalarını öneriyoruz.? ifadelerini kullandı.