4 YILDIR EVLERİNDE İGUANA BESLİYORLAR

5.08.2014 11:08:19

- Kayseri`de çocuklarının Dinozor sevgisine alternatif olarak İguana alan bir anne, 4 yıldır ailesi ile beraber İguana`ya bakıyor.

Kayseri`de 4 sene önce çocuklarının Dinozor sevgisine karşı alternatif olarak İguana alan Yasemin Özkardaş, aldığı İguana`ya ailesi ile beraber bakıyor. Çocuklarının Dinozor sevdiği için alternatif olarak İguana alan Özkardaş, ailesinin İguana`ya çok alıştığını söyledi. Anne Özkardaş, "Çocuklara bir sürpriz yapayım istedim. Küçüklüğünden beri Dinozorlara merakları var. Dinozor da bulamayacağıma göre bu çağda bir iguana alıp, sürpriz yapmak istedim. Çok şaşırdılar ve çok sevindiler. 4 yıl önce Ankara da görmüştüm bir petshop önünde. Resmini çekip eve getirdim. Çocuklara gösterdim, çok beğendiler. Bir daha ki gittiğimde gelirken satın alıp getirdim. Sürpriz yaptım. Yolda gelirken aradım çocukları; `Size bir şey getiriyorum` dedim. `Tahmin edin` dedim. Oyuncak isimleri saydılar, başka hayvanların isimlerini saydılar. İguana alabileceğimi tahmin etmemişlerdi. Görünce hepsi şok oldu, 4 yıldır da bizde" ifadelerini kullandı.
Baba Serhat Özkardaş da İguana`nın bakımını üstlendiğini söyleyerek, "Valla alışık olunmayan bir hayvan olunduğundan dolayı tepkiler farklı. Genelde insanlar tedirgin oluyorlar. Alışmadıkları bir hayvan. Kedi, köpek beslersiniz falan da inanlar sevimli buluyorlar ama bundan genelde çekiniyorlar. Bazıları ürperiyor, bazıları korkuyor. Ama tanıdıkça alışıyorlar. Elleyemeyen insanlar omzuna alıyor. Omzunda gezdirmeye başlıyorlar" diye konuştu.