3 AYDA, 7 DEV YAYIN BALIĞI YAKALADI

14.09.2014 13:49:10

Kayserili usta balıkçı Kutlay Yılmaz'ın Kızılırmak'ta en son yakaladığı dev yayın balığı son 3 ay içerisinde yakaladığı 7. dev yayın balığı oldu.

2 gün önce yakaladığı dev yayın balığının 127 kilo ağırlığında ve yaklaşık 3 metre boyunda olduğunu kaydeden usta balıkçı Kutlay Yılmaz, balıkçı arkadaşları Mustafa Yolcu, Metin Yolcu ve Harun Kılıçkıran ile birlikte Kızılırmak’ta yaklaşık 1.5 saatlik bir uğraşının ardından germe ağlarına takılan dev yayın balığını yakaladıklarını ifade etti.

30 yıllık usta balıkçı ve balık satıcısı Kutlay Yılmaz, 127 kilogram ağırlığındaki dev yayın balığını, çalıştığı İnci Et & Balık Restaurant tezgahında kilosunu 18 TL’den satışa sunduklarını kaydetti.

BALIKÇILARA MEYDAN OKUYORUM

Balık avcılığında kendine güvendiğinin altını çizen Kutlay Yılmaz, balık avcılığı ile uğraşanlara meydan okudu.

Denizlerde tam donanımlı balıkçı gemileri ile avcılık yapan yüzlerce balıkçılarla ve kendine güvenen tüm balıkçılarla her türlü şartlarda yarışabileceğini ifade eden Yılmaz,” Bu yıl meslekte 30.yılımı geride bıraktım. Son 3 ayda 7.dev yayın balığını amatör sayılabilecek avcılık malzemeleri ile yakaladım. Yakaladığım 7 dev yayın balığının en hafifi 115 kilo ağırlığında idi. 7 yayın balığının ağırlığı 1 tondan fazla gelir. Ben tek başıma son 3 ayda bu kadar ağırlıkta balık yakalayabildiysem diğer balıkçılar kendilerini teraziye koysunlar. Kendine güvenen her balıkçı ile balık yakalama konusunda yarışmaya hazırım” diye konuştu.