36 YIL SONRA BİR İLK!

11.05.2015 10:13:09

Tüm-İş Konfederasyonu 36 yıl sonra bir ilki başardı. Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Celal Adıgüzel, Türk işçisini yeni, dinamik ve ilkeli bir çatıya kavuşturduk” dedi.

 

 

Tüm-İş Konfederasyonu üç yıllık uğraş sonunda kuruldu. Genel Başkanı Celal Adıgüzel gazetemize yaptığı özel açıklamada, işçi sınıfının kanayan yaralarına merhem olmak, geleceğe ışık tutacak projelerle, inançlı kadrolarıyla tarihe adlarını yazdırmak için bulunduklarını belirtti. 

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Celal Adıgüzel bağımsız sendikaların bir araya gelerek kurduğu Tüm-İş Konfederasyonu, 36 yıl sonra bir ilki başardı diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü, Yaklaşık üç yıl önce başlayan kuruluş çalışmaları, oldukça zorlu bir süreç sonunda, Türk işçisini yeni, dinamik ve ilkeli bir çatıya kavuşturdu. Tüm-İş Konfederasyonu geçim sıkıntısıyla ezilen işçilere yeni bir soluk olmak için var gücüyle çalışacak. Türk işçisi sendikasız, iş güvenliğinden yoksun, asgari ücret zulmü ile inlemekte. 147 sendikanın 98'i barajı geçemediği için toplu sözleşme yapamamakta ve bu durumun değişmesi içinde bir çalışma yapılmamaktadır. Mevcut konfederasyonlar yeterli olmamakta ve maalesef tüm işçileri kapsayan bir alan oluşturmaktalar” dedi.

Haber: Berna Utaş Utangan

 



Anahtar Kelimeler: 36 YIL SONRA BİR İLK!