35 BY LOCK´CU ADLİYEDE

27.09.2016 10:02:58

Kayseri merkezli 15 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 35 By Lock kullanıcısı, dün adliyeye sevk edildi.

Kayseri merkezli 15 ilde FETÖ/PDY operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan 141 ?Bylock´ kullanıcısından 35´i adliyeye sevk edildi.  Edinilen bilgiye göre, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı´na bağlı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma dosyası kapsamında ?Anayasa´yı ihlal´, ?Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti´ni Düşürmeye Teşebbüs´ ve ?FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü´ne Üye Olmak´ suçlarından 141 şahıs için gözaltı kararı verilmişti.

Kayseri ve ilçeleri ile 15 ilde çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeller içerisinde, örgütün kriptolu iletişim programlarından ?Bylock´ kullanıcısı olduğu tespit edilen 141 şahsın gözaltına alınması için operasyon başlatılmıştı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 71 kişiden 35´i kişi, emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye çıkartıldı. 36 kişinin de daha sonra adliyeye çıkması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: LOCK ADLiİEDE