3 boyutlu kağıt rölyef resim sanatını Avrupa´ya tanıtılacak

6.03.2018 18:46:56

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ArGe Birimi ve Kayseri Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle hazırlanan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından kabul edilen Erasmus + Yetişkin Eğitimi Programı

 İl Milli Eğitim Müdürlüğü ArGe Birimi ve Kayseri Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle hazırlanan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından kabul edilen Erasmus + Yetişkin Eğitimi Programı KA2 Stratejik Ortaklık Projesi kapsamında 3 Boyutlu Rölyef Kağıt Sanatı Avrupa´ya tanıtılacak. 

Proje sahibi olup yürütücülüğünü de yapacak olan Kayseri Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitimi Merkezi yanı sıra İtalya, Portekiz ve Litvanya´daki yetişkin eğitimi veren kurumlar ile işbirliği yapılarak Kadın girişimciliği ve mesleki yeterlilik kazandırmak için çeşitli el sanatları eğitimleri verilecek. 

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İzzet Serkuş, Kayseri´nin Anadolu´ya ticareti ve girişimciliği öğreten şehir olduğunu ve bu proje sayesinde sosyal ve ekonomik imkanları kısıtlı kadınlarımızın eğitim yolu ile temel becerilerinin arttırılarak AB boyutunda mesleki yeterlilik kazanmalarını, istihdama katılmalarını ve sosyal ekonomik imkanlarının artmasının sağlanacağını belirtti. Program kapsamında Kayseri´den kursiyer öğrencilerin de İtalya´da Hediyelik Eşya, Portekiz´de Seramik ve Litvanya´da Tekstil üzerine eğitim alarak hem meslek öğrenecekler hem de kültürleri yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Avrupalı Yetişkin kursiyerler Mayıs 2018 Kayseri´ye gelerek 1 hafta boyunca Osmanlı sanatı olan Rölyef Kağıt tablo yapımı için eğitim almaları planlanıyor. Ayrıca Proje kapsamında girişimcilik,İngilizce ve Bilişim Teknolojilerini kullanma eğitimleri alacak olankadınlareğitimsürecindeeldeettikleribilgivebeceriyleürüngeliştirme, üretim ve girişimcilik yeteneklerini kullanarak meslek sahibi olarak üretim yapacak ve internet üzerinden ürünlerini satarak ekonomiye katkı sağlayacaklardır.Projenin ön hazırlık toplantısını Kayseri´de gerçekleştiren yabancı misafirler aynı zamanda Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYMEK Göznuru Eğitim Tesislerini gezerek faaliyetler hakkında bilgi alarak yurdumuzdan ayrıldılar. 2 yıl sürecek olan proje Ağustos 2019 tarihinde sona erecek.