2 MİLYON EURO VARMIŞ, YOKMUŞ!

15.08.2020 10:43:00

2014 yılında Süleyman Hurma’nın aylık 5 bin TL’ye anlaştığı avukata daha sonra ek sözleşme yapılarak 2 milyon 165 bin Euro ödenmiş.

Hes Kablo Kayserispor'da 2017-2019 yılları arasında başkanlık yapan Erol Bedir'in yaptığı anlaşmalar ve kulübü zarara uğratması tek tek hergün gün yüzüne çıkıyor.  2,5 yıl boyunca yapılan transferler, anlaşmalar, sponsorluklar ve diğer anlaşmalarda kulüp sürekli zarara uğratılmış durumda. Bağımsız denetçilerin yapmış olduğu denetim sonrası ortaya çıkan raporlarda neler yok ki neler..  
2014 yılında Hes Kablo Kayserispor'da Sportif Direktör olarak görev yapan Süleyman Hurma'nın yapmış olduğu anlaşma ile  2017-2019 yılları arası başkanlık yapan Erol Bedir'in yapmış olduğu anlaşma arasında büyük fark var. Süleyman Hurma kulüp avukatı olarak anlaştığı ve sözleşme yaptığı Avukat Sami Dinç ile aylık 5 bin TL anlaşırken, 2017 yılında yapılan yeni sözleşmeye ek yapılarak yeni sözleşme imzalanmış. Yeni sözleşmede yazan rakam 2 milyon 165 bin  Euro.. Rapoların ortaya  çıkması sonrası yuhh artık  dedittirdi.
 

AKIL MANTIK ERMİYOR

Bağımsız denetçiler tarafından ortaya çıkan raporların ardı arkası kesilmiyor. Her geçen gün rapolarda Kayserispor'un  zarara uğratıldığı gün yüzüne çıkıyor. 2017-2019 yılları arasında kulüp Avukatı ile  aylık 5 bin TL olan anlaşma bir anda milyonlar olmuş. Her nasıl oluyorsa akıl mantık almıyor. Kulüp Avukatı Sami Dinç, Sarı-Kırmızılı kulübe cebinden 1 milyon 765 bin Euro borç veriyor. Verdiği 1 milyon 765 bin Euro Sami Dinç, Deniz Türüç'ün Fenerbahçe’ye transfer olmasında elde edilen 2 milyon Euro’yu 4 adet çek ile olarak geri alıyor ve transferden elde edilen ücret kasaya girmeden uçup gidiyor. 1 milyon 765 bin Euro veriyor ama 2 milyon Euro olarak alıyor. Kulüp Avukatı nasıl oluyorda kulübe bu kadar yüklü miktarda borç veriyor.

Avukat Sami Dinç, kulübe 1 milyon 765 bin Euro borç veriyor, geri 2 
milyon Euro olarak alıyor

Bağımsız Denetçi 
raporunda sonuç olarak,  ''Kayserispor yönetiminin geçmiş 
tarihli 5 yıl önce 
düzenlenmiş olan bir 
sözleşme hükmüne dayanılarak (Ek:6) Avukat’a net 400 bin Euro +Stopaj + KDV 
tutarında avukatlık ücreti ödenmesine hiç bir anlam verilmemiş olup, basiretli bir yönetimin alacağı bir karar olarak da görülmemiştir'' denildi.

(Erhan KAN- Memduh BORAZAN)



Anahtar Kelimeler: MİLYON VARMIŞ YOKMUŞ!