23 Nisan kutlama mesajları

23.04.2020 09:50:00

Kayseri"nin siyasi ve idari makamlarından 23 nisan kutlama mesajları

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

 Vatan Partisi Kayseri İl Örgütü olarak, Türk milletinin ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.

 Türk milleti, 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı egemenliğini sonsuza kadar korumaya azimli ve kararlıdır.

 Atatürk’ün şu ifadesi bizim yeminimizdir: “Hiç şüphe yok, devletimizin ebedi müddet yaşaması için, memleketimizin kuvvetlenmesi için, milletimizin refah ve mutluluğu için hayatımız, namusumuz, şerefimiz, geleceğimiz için ve bütün kutsal kavramlarımız ve nihayet her şeyimiz için mutlaka en kıskanç hislerimizle, bütün uyanıklığımızla ve bütün kuvvetimizle millî egemenliğimizi muhafaza ve müdafaa edeceğiz.”

 SAAT 21:00’DA BALKONLARDAYIZ

 TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop, vatandaşın çok büyük oranda evde olduğu bugünlerde önemli bir çağrı yaptı. TBMM’nin açılışının 100. yıldönümünde saat 21.00’de balkonlarımıza çıkarak hep birlikte İstiklâl Marşımızı okumaya ve Bütün TV ve radyoları da aynı saatte yayınlarını keserek İstiklâl Marşı yayınlamaya davet etti.

 Vatan Partisi olarak, milletimizin ‘Bağımsızlık ve Milli Egemenlik Ruhu’nu hissetmesi ve toplumun moralinin yükselmesi, birlik ve dayanışma ruhunun gelişmesi, salgına ve ülkemize yönelen diğer tehditlere karşı mücadele azminin kuvvetlenmesi için halkımızı bu Sayın Şentop’un bu davetine uymaya ve Mehmet Âkif’in muhteşem dizelerini hep birlikte büyük bir coşku içinde haykırmaya davet ediyoruz.

 

 

Kayseri Üniversitesi Rektöründen, TBMM’nin 100. Kuruluş Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

 

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Karamustafa mesajında, 23 Nisan 1920’nin, Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve bağımsızlığımızın tüm dünyaya gösterildiği tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

Türk Milletinin 23 Nisan 1920’de ortaya koyduğu milli iradeyle bağımsızlık için kenetlendiğine ve ülkeyi düşmandan temizlediğine dikkat çeken Rektör Karamustafa, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Coşkuluyuz, gururluyuz ve sevinçliyiz; çünkü, milli irademizin ve egemenliğimizin en büyük sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunun ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. yıldönümünü kutlamaktayız. Bağımsız ve egemen hayat Türk Milletinin karakterinde var olan ve asla vazgeçilmez temel ilkedir. Tarih boyunca hiçbir devletin boyunduruğuna girmemiş büyük bir millet olan Türk Milleti, en sıkıntılı durumlara düştüğü dönemlerde dahi küllerinden yeniden hayat bularak canıyla ve kanıyla bağımsızlığını muhafaza etmiştir. Osmanlı Devleti’nin zayıflamasını fırsat bilen dış mihrakların Türk’ün bulunduğu coğrafyaya el koyma arzusuna karşı Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde topyekûn kurtuluş mücadelesine girişmiş ve bu milli mücadeleden yüzünün akıyla çıkmıştır. 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin temsil yeri olmakla beraber, milli mücadelemizin karar alma ve yürütme merkezi de olmuştur. O yüzden gerek TBMM’ni kuran gerekse kurtuluş mücadelesini yürüten Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimiz ile gazilerimize saygı ve şükranlarımızı sunarken, onları rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Yayımladığı mesajında geçmişte egemenliğimize kast eden düşmanların günümüzde de aynı oyunlarına devam ettiklerini kaydeden Rektör Karamustafa, mesajını şöyle sürdürdü: 

“15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunan aklını dış güçlerin kontrolüne bırakmış bir güruhun milletin iradesine pranga vurmak amacıyla bombaladığı Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, milletimizin dik ve omurgalı duruşu ile ‘Gazi Meclis’ unvanını alarak bağımsızlığın ve egemenliğin Türk Milletinde olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.

Senaryo aynı, roller değişik olsa da bizi bölmeye çalışan düşmanlarımız, Türk’ün milli mücadele ruhunu dün olduğu gibi, bugün ve yarın da karşılarında göreceklerdir; çünkü bu millet bağımsızlıktan yoksun yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.

Milli egemenlik, milletimizin namusudur, onurudur ve şerefidir. Bizler, bu “Necip Millet’in” birer fertleri olarak, bağımsızlığımıza ve egemenliğimize her zamankinden daha çok sahip çıkacak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek ebedi düşmanlarımıza hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 100. kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha kutlar, herkese saygı ve sevgilerimi sunarım.”

 

KTO BAŞKANI GÜLSOY'DAN 23 NİSAN VE 100. YIL KUTLAMA MESAJI 

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Milli Egemenliğimizin 100'üncü yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

23 Nisan 2020'nin Milli Egemenliğimizin 100'üncü Yılı olduğuna dikkat çeken Başkan Gülsoy, “23 Nisan 1920'de kurulan Meclis ile Yüce Türk Milleti, bu topraklarda esaretin asla kabul edilmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir” dedi.  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) milletin temsilcisi, bu topraklarda özgür ve bağımsız yaşama iradesinin de sembolü olduğunu vurgulayan Başkan Gülsoy, “23 Nisan 1920, milletimizin kendi tarihini kendisinin yazmaya başladığı gündür. Milletin canıyla, kanıyla elde ettiği egemenliğin simgesi olan Meclisimizin kuruluş günü, çocuklara ve yeni nesillere armağan edilmiştir. Bu armağan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ülkemize karşı bitmeyen sorumluluğunun da simgesidir. Kuruluşumuzun ve kurtuluşumuzun sevk ve idaresini yapan Meclisimiz, Aziz Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği fedakârlıkların unutulmaz bir timsali olurken, o günden bu yana daha yaşanabilir, daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güçlü yarınlar için çalışmaktadır” dedi. 

Başkan Gülsoy mesajını şu sözlerle sürdürdü:

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'nin aydınlık geleceği çocuklara emanetidir. Bu bayram, dünyada çocuklara armağan edilen barışın ve kardeşliğin simgesi olan ilk ve tek bayramdır. Bu yıl, ne yazık ki Milli Egemenliğimizin 100'üncü Yılı'nı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdüren Yeni tip Koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeni ile coşku ile kutlayamıyoruz. Sağlığımız ve gelecek güzel günler için evlerimizde kalmak zorundayız. Ben, bugünün evden çıkmadan da coşkusu ile kutlanacağına inanıyorum. 23 Nisan günü saat 21.00’de tüm üyelerimizi ve vatandaşlarımızı evlerinden ve balkonlarından coşkulu bir şekilde İstiklal Marşımızı okumaya davet ediyorum. Bu önemli günde çocuklarımıza Büyük Önder Atatürk'ü, Ulusal Kurtuluş Mücadelemizi, Milli Egemenliğimizi, bağımsızlık ve özgürlüğün önemini anlatalım. Bu kutsal emaneti gelecek nesillere en güzel şekilde taşıma idealiyle, durmaksızın çalışmak görevimizdir. Bu duygularla, 23 Nisan'ı çocuklarımıza armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Meclisimizde kuruluşundan itibaren hizmeti geçen tüm büyüklerimizi ve bu kuruluşun mimarı aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ve Milli Egemenliğimizin 100. yılını en içten duygularımla kutluyorum.”

 

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış’ın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Mesajı


 

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yılını ve tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Rektör Çalış, mesajında şunları kaydetti:

“23 Nisan 1920, Türk Milletinin iradesini temsil eden Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve milletimizin egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözü ile ülkenin geleceği için karar verme yetkisinin tamamen halka bırakılarak, halkın yetkisinin önemine dikkat çekmiştir. Kurtuluş mücadelesinin önemli safhası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması şüphesiz ki, Cumhuriyet için atılmış en önemli adımlardan birisi olmuştur. Tarihi boyunca demokrasinin kalesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi 100’üncu yılında olduğu gibi her dönemde de varlığını sürdürecektir. 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanılan bugün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetiştirilmesinin de önemine vurgu yapmaktadır. Bu kapsamda, o günden bu yana her yıl coşku ile kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dünya Çocuklarına Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli ve en büyük hediyesidir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda, bağımsızlık ve özgürlüğe bağlı bireyler olarak yetiştirmemiz gerektiğini unutmamamız gerekmektedir. Gerekli bilgi ve birikimler ile donatılan çocuklarımızın ülkemizin huzuru, refahı ve gelişmesi için yılmadan çalışarak gayret göstereceklerine de inancımız tamdır. Bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın bayramını gönülden tebrik ediyorum.”

 

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu: "Yüzüncü yılının gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz."

 

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıldönümünde dünyada ilk defa çocuklar için düzenlene bir bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın gururunu, coşkusunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaysıyla mesaj yayınladı. Başkan Çopuroğlu, mesajında bu yıl dünya genelinde baş gösteren koranavirüs salgını nedeniyle birçok etkinliğin iptal edildiğini ve aktivitelerin salgından dolayı yapılamadığını belirtti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Türk Milletinde her zaman ayrı bir yeri ve anlamı olduğunu belirten Çopuroğlu, her ne kadar salgın nedeniyle evlerden çıkılamasa bile bugüne özel evden ve balkondan kutlamalar olacağını ifade etti. Temennisinin koranavirüs salgınının biran önce sona ererek hayatın normale dönmesi olduğunu aktaran Başkan Çopuroğlu, açıklamasında; “ Milletimiz 23 Nisan 1920 de kendi kaderini belirlemek için Türkiye Büyük Millet Meclisini kurmuştur. Böylece Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözü ile egemenlik haklarına kavuşmuştur.  Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını her ne kadar bütün dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizi de etkileyen Koronavirüs salgınına rağmen etkinlikler ve törenler yapılamasa da gururla, coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz. Milli iradenin dışında hiç bir gücün tanınmadığının ilan edildiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramın, yine en önemli özelliği yarınlarımızın güvencesi, ülkemizin değerli varlıkları olan çocuklarımıza da Büyük Önder Atatürk'ün dünyada tek olan armağanıdır. Biz biliyoruz ki; çocuklarımız bizim geleceğimizdir. AK Parti 18 yıldan beri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yaptığımız çalışmalarla gelecek nesillere daha demokratik, daha çağdaş, yaşanabilir, refah seviyesi en üst seviyede, dünyaya yön veren bir Türkiye bırakmak için hiç yılmadan, yorulmadan çalıştık. Çalışmaya da devam edeceğiz. Hedefimiz, geleceğimiz olan çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak olduğunun bilinmesini istiyoruz. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi, gazilerimizi, saygı ve rahmetle anıyor. Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram'ını kutluyorum. Dedi.

 

BAŞKAN AKSOY’DAN 23 NİSAN MESAJI

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, “Ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

Başkan Aksoy mesajında, 23 Nisan'ın dünyanın farklı coğrafyalarından Türkiye'ye gelen çocukların katılımıyla evrensel bir bayram haline geldiğini söyleyerek; “Bugün, geçmişte verilen mücadelenin sonucu olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkelerinden ödün vermeden her geçen gün gelişerek ekonomik, siyasi, askeri ve kültürel alanlarda bulunduğu bölgede ve dünya ülkeleri arasında önemli bir güç ve denge unsuru olduğunu görüyoruz. Bu büyük başarı, aziz Türk Milletimize ve ‘milli güçleri etken, milli iradeyi egemen kılan’ yüce Meclisimize aittir. Cumhuriyetimizin koruyucusu ve takipçisi olan, bugün olduğu gibi gelecekte de barış, huzur ve refahı sağlayacak, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı 100.yılında en içten duygularımla kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN TOK: “MİLLETİMİZİ AYDIN GELECEĞE ÇOCUKLARIMIZ TAŞIYACAK”

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, milli iradenin en büyük simgesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılını kutladı. Başkan Tok: “100 yıl önce bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan'ı bayram olarak çocuklara armağan etti. Günümüzde dünya çocuklarının bayramı haline gelen 23 Nisan, milli iradenin simgesi ve Atatürk'ün çocuklara verdiği önemin göstergesidir” dedi.

Türk Milleti’nin var olma mücadelesinde ortaya koyduğu azim ve kararlılığın sonucu olan 23 Nisam 1920, Türk Milleti’nin bağımsızlığını, özgürlüğünü ilan ettiği bu tarihin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin sağlam atıldığının göstergesi olduğunu dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok: “Milletimiz, vesayeti ve her türlü dayatmayı reddettiğini 100 yıl önce göstermiş, kolayı, basiti ve bedelsiz mutluluğa ulaşmayı elinin tersiyle itmiştir. Kanını, canını, emeğini ve her türlü imkanını bağımsız yaşayabilmek amacıyla seferber etmiştir. Bunu yaparken de seçtiği temsilcileri eliyle, bütün kuvvetini demokrasi yuvası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde toplamış, fert ve zümre egemenliğini geri dönmemek üzere tarihin karanlıklarına göndermiştir. Türk Milleti, tam 100 yıl önce demokraside karar kılmış, iradesinin her şeyin önünde ve üstünde olduğunu haykırmış, bunun dışındaki her yol ve tercihe kapalı olduğunu ispatlamıştır. Geçmişin olağanüstü şartlarında bile, açık ve çalışır bir vaziyette bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ruhunu incitecek, yetkilerini gasp edecek ve varlığını ortadan kaldıracak tavır ve yönelişleri masum görmek hiçbir şart altında düşünülemeyecektir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yıldönümünde ülkemizi aydınlık geleceğe taşıyacak çocuklarımızın manevi ve milli değerlerine bağlı, özgür düşünceye sahip gençler olarak yetişmesinin çok önemli olduğunu bu vesileyle ifade etmek isterim. Çünkü, milletimizi aydınlık yarınlara taşıyacak çocuklarımız göz bebeğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 23 Nisan 1920'de kurulan Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kahraman üyelerini, milli mücadelede emeği olan herkesi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın milletimize ve tüm çocuklarımıza kutlu olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan'ın 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

 

23 Nisan sömürge ülkeleri tarafından topu, tüfeği, erzağı özetle her şeyi elinden alınmış bir milletin vatanı, bayrağı ve imanı söz konusu olunca en güçlü ordulara karşı nasıl bir zafer kazanacağını tüm dünyaya haykıran, küllerinden yeniden doğuşunun adıdır. Genç, yaşlı, kadın, erkek omuz omuza veren milletimiz, hürriyet ve bağımsızlığına kasteden düşmanlara karşı destansı bir mücadele vermiştir. Destansı bir mücadele veren ve istilacılardan aman dilenmeden kıt imkânlarla şeref ve haysiyetini koruyan milletimiz, elde ettiği zaferle al bayrağımızı özgürce göndere çekmeyi başarmıştır. 23 Nisan'ın ülkemizin zorlu bir mücadele verdiği dönemde tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Bu bayram sadece Türkiye'deki çocukların değil, dil, din, renk ayırt edilmeksizin dünyanın her yanındaki yavruların bayramıdır. Bugün dünyamızda yaşanan tüm olaylar en başta çocukları etkilemektedir.  Özellikle dünyanın çeşitli bölgelerinde mağdur ve esaret altında olan yavrularımızın daha iyi ve müreffeh bir yaşam sürmesi için çalışmak her birimizin görevidir. Bizler de bu günde çocuklarımız için birlik olup, daha iyi bir dünya ve güçlü yarınlar için el ele vermeliyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Türk Milleti'nin tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu bayram, inşallah nice seneler daha dört bir yanda kutlanacaktır.

 

 

Başkan Büyüksimitci’den 23 Nisan Mesajı

 

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile yazılı bir açıklama yaparak tüm çocukların bayramını kutladı.

 Başkan Büyüksimitci açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Çocuklar bir toplumun geleceğidir. Bizlere düşen görev geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızı, milli ve manevi değerler aşılayarak, topluma faydalı bireyler olmasını sağlamaktır.

Ne yazık ki Cumhuriyetimizin 100. Yılında tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebi ile 23 Nisan’ı bu sene buruk kutlayacağız. Bu coşkuyu bir nebzede olsa yaşayabilmek için bende tüm çocuklarımızla birlikte 23 Nisan günü saat 21.00’de tüm üyelerimizi ve vatandaşlarımızı balkonlarından coşkulu bir şekilde İstiklal Marşımızı okumaya, tüm balkonlarımız bayraklarla donatmaya davet ediyorum.  İnşallah bizlerde iş dünyası olarak bundan sonraki süreçte, demokrasinin ve cumhuriyetimizin verdiği güven ve güçle daha fazla yatırım ve daha fazla istihdam hedefiyle var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Çocuklarımıza daha güçlü bir ülke bırakmanın gayretinde olacağız.  Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği uğrunda canlarını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum”

 

 

Baki ERSOY’dan 23 Nisan Mesajı

23 Nisan 1920 tarihi, Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını, tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biridir.  100 yıl önce en zorlu günlerini kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde aşan milletimiz, bu gücünü günden güne daha da artırarak ülkemizi daha güzel bir geleceğe taşımaktadır.  Her yıl coşku ve heyecanla okullarımızda ve sınıflarımızda kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bu yıl evlerimizde kutlarken, bundan 100 yıl önce atılan bir adımla kurulan Meclisin taşıdığı umutlarla kutlamalı ve yaşamalıyız.  Ellerimizde yine bayraklar, dilimizde bayram şarkıları, şiirler ve kalbimizde vatan aşkıyla dolup taşmalıyız.  Millet iradesini üstün tutan, melun girişimlere geçit vermeyen milletimizin bu karakter özelliği, zor zamanlarda birliktelik ruhuyla ortaya koyduğu tavrıyla tarihsel bir önem taşımaktadır. Bağımsızlık aşkıyla mücadele ettiğimiz yıllardan bugüne taşıdığımız dayanışma bilinci, asil bir gücü bağrında büyütmektedir.

  Bugünümüz, yarınımız, en güzel hayallerle büyüyecek çocuklarımız; Yüzyıllarca yaşayacak bir devletin en büyük teminatı, milletinden aldığı gücün göstergesi Meclisimizin açılışının bayram olarak bize armağan edilmesindeki sebebi iyi kavramalıyız. Buradan alacağınız ilham ve güçle daha güzel ve mutlu günlere kavuşacağız.  Bu duygularla 23 Nisan 1920’de milletinin geleceği için iradesini ortaya koyan Gazi Meclisimizin 100. kuruluş yıl dönümünü ve çocuklarımızın bayramını kutluyor; kuruluşundan bugüne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Kurtuluş Savaşımıza ve güzel ülkemizin inşa edilmesine emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş bütün şehit, gazi ve geçmiş büyüklerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Sağlık ve mutlulukla ülkemizin bütün çocuklarına nice 100 yıllara ulaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramları diliyorum. Ne mutlu Türküm diyene!

 

"Milli egemenliğimizin tecelligâhı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının

100. yıldönümünü gurur ve coşkuyla kutluyoruz.”

 

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil ÜNAL

100 yıl önce “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.” diyerek en küçük bir tereddüt göstermeden işgal kuvvetlerinin karşısına dikilen kahraman ecdadımızın yaktığı mücadele ateşi; bizlere hürriyetimizi hediye eden vatan, millet ve bağımsızlık aşkı; sinemizde sonsuza kadar yanacaktır.  Her bir Türk evladı; coğrafyamızı her devirde kan gölüne çeviren, gözü yaşlı masumların hunharca katledilmelerine neden olan şer güçlerin korkulu rüyası, hak yolunun yılmaz savaşçısıdır.  100 yıl önce ecdadımız, kanlarıyla bir milletin kaderini yeniden yazarken, tarihin akışını değiştirmiş; şeref ve haysiyetin varlık sahnesinde ne denli öneme sahip olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. 

 23 Nisan, Türk milletinin bağımsız ve özgür yaşamak, demokratik Cumhuriyet'e sahip olmak, uygar dünyayla bütünleşmek yolundaki kararlılığını ortaya koyduğu bir millî mutabakattır.  Cumhuriyet, milli egemenlik ilkesinin yaşam bulduğu, vatandaşlarımızın hür iradeleriyle yönetime katıldığı, üstün nitelikli bir yönetim biçimidir.  Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan’ın taşıdığı değer ve anlamlara sahip çıkmak, Meclisimizi ve Cumhuriyetimizi kuranların ülkülerini yaşama geçirmek için var gücümüzle çalışmak, ülkemizi bölmek isteyenlere verilecek en güzel cevap olacaktır.  Esareti kabullenmeyen, özgürlüğü ve bağımsızlığı hayatının temel dinamiği olarak kabul eden Türk milletinin geleceği çocuklarımız,

 23 Nisan akşamı, balkonlarımızdan bütün yüreğimizle ve var gücümüzle Milli Marşımızı söyleyerek Devletimize ve kurucu değerlerimize bağlılığımızı haykıracak, birlik ve beraberliğimizi herkese göstereceğiz.

 Küresel salgın nedeniyle evlerimizde kalmak zorunda olduğumuz bu günlerde, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın kıymetini bir kere daha anladık, ecdadımızın mücadelesinin kutsiyetini bir kere daha idrak ettik. Sabrımız, azmimiz ve ferasetimizle bu zorlukları da hep birlikte aşacak, çok yakın bir zaman içinde vatanımızın dört bir yanında yeniden özgürlüğümüzü doya doya yaşayacak, güzel günlere kavuşacağız.

 Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi, Atatürk’ün geleceğimizin mimarı siz çocuklarımıza verdiği değerin göstergesidir.  Yarının gençleri ve büyükleri olarak, şanlı tarihimizden alacağınız güç, milletimizin güveni ve büyüklerimizin desteği ile her zaman başarılı olacağınıza yürekten inanıyoruz. Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz. Büyük mücadelemizin 100. yılında, başta siz geleceğimiz çocuklarımız olmak üzere tüm milletimizin 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken, bizlere kazanımlarımızı hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, gelmiş geçmiş bütün şehit ve gazilerimizi, kahraman sağlık çalışanlarımızı sonsuz rahmet ve minnetle anıyoruz. Vatan, millet ve hürriyet sevdamız, çağlara sığmayacak, zamana yenilmeyecek kadar büyüktür.

 NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!



Anahtar Kelimeler: Nisan kutlama mesajları