21 TAKIM BELLİ OLDU

1.08.2020 11:30:00

2019-2020 futbol sezonu sona erdi. 2020-2021 sezonunda Süper Lig'de mücadele edecek takımlar belli oldu.

Süper Lig Cemil Usta Sezonu ve TFF 1.Ligde 2019-2020 futbol sezon sona erdi. Pandemi nedeniyle bu sezon en uzun lig maratonu olarak kayıtlara geçti.  Türkiye Futbol Federasyonun aldığı karar nedeniyle yeni sezonda Süper Lig 21 takımla oynanacak. Her takım 1'er hafta BAY olarak geçecek.

Küme düşen ancak alınanan karar sonrası nedeniden lige alınan Hes Kabl Kayserispor, MKE Ankaragücü ve Yeni MAlatyaspor yeniden Süper Lig'de mücadelecek. Bu takımların yanı sıra TFF 1'Ligde sonu ilk iki sırada tamamlayan Hatayspor ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor Süper Lig'e yükseldi. Süpe rLige yükselen son takık ise İstanbul ekibi Fatih Karagümrük oldu. Play-Off mücadelesinde önce Akhisarspor'U eleyen Fatih KAragümrük ardından final maçında penaltı atışlarında Adana Demirspor'u yenerek 36 yıl aradan sonra yeniden lige döndü.

İşte o 21 takım

Hes Kablo Kayserispor, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Fenerbahçe, Medipol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor, MKE Ankaragücü, Yeni Malatyaspor, İttifak Holding Konyaspor, Gaziantep FK, Göztepe A.Ş, Gençlerbirliği, Yukatel Denizlispor, Demir Grup Sivasspor,  Kasımpaşa A.Ş, Çaykur Rizespor, Antalyaspor, Hatayspor, B.B Erzurumspor ve Fatih Karagümrükspor...

(Haber: Memduh BORAZAN)



Anahtar Kelimeler: TAKIM BELLİ